Manageri arvosteli Antti Ronkaista – suomalaiset vastasivat huippuesityksellä

Kuva: CEV.eu

Antti Ronkaisen ja Henrik Porkan edustama sveitsiläisjoukkue Näfels avasi taisteluvoitolla Sveitsin lentopalloliigan pudotuspeleissä. Osansa taisteluilmeellä oli seurajohtajan latelemalla kritiikillä.

Pudotuspelien alla Näfelsin (Biogas Volley Näfels) manageri Ruedi Gygli toivoi Näfelsin palaavan tasolleen ja osoitti sormella Ronkaista.

– Yksi ongelmistamme voi olla, ettei Ronkainen pelaa enää niin vakuuttavasti kuin viime vuoden lopussa, Gygli sanoi Näfelsin verkkosivuilla.

– Tarvitsemme ehdottomasti pelaajaa, joka pystyy motivoimaan ja tempaamaan koko joukkueen mukaansa silloin, kun ei mene hyvin. Meillä ei selvästikään ole sellaista, Gygli lisäsi.

Lauantaina Ronkainen ja Porkka olivat molemmat avauskokoonpanossa Näfelsin ensimmäisessä pudotuspeliottelussa. Näfels kaatoi Lausannen – makeasti 3-2 ja vieläpä vieraskentällä.

Yleispelaaja Ronkainen hoiteli vastaanoton mallikkaasti ja teki 14 pistettä. Keskitorjuja Porkka teki mainiot 12 pistettä: hän otti neljä torjuntapinnaa ja päätti hyökkäyksensä 67-prosenttisesti pisteeseen.

Seuraavan ottelunsa Näfels ja Lausanne pelaavat viikon kuluttua.

Porkka siirtyi Näfelsiin viime kauden jälkeen Hurrikaani-Loimaasta. Samaan osoitteeseen piti suunnata myös Miro Määttäsen ja Antti Ropposen, mutta loukkaantumiset muuttivat suunnitelmat. Näfels luotti suomalaisosaamiseen ja värväsi Ronkaisen.

Näfels on Sveitsin moninkertainen lentopallomestari. Seuran ensimmäinen Sveitsin mestaruus tuli vuonna 1998, jolloin joukkuetta valmensi Jouni Parkkali, ja passit jakeli Petteri Laurila.

Ronkainen, 24, kuului kaudella 2018-2019 Lentopalloseura Ettan miehistöön, joka otti sensaatiomaisesti SM-hopeaa. Seurasi siirtyminen ammattilaiseksi Bundesliigaan ja Lüneburgin joukkueeseen.

Suomea Ronkainen on edustanut niin MM-kisoissa kuin EM-kisoissa. Hän on jälleen vahva ehdokas Suomen EM-joukkueeseen. Lentopallon EM-kisojen 2021 yksi alkulohko pelataan Tampereella.