Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Lakkapaa.com taistelee paikasta pudotuspeleihin. Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon Mestaruusliigassa pudotuspelit ovat vain runsaan kolmen viikon päässä. Miesten liigan kärjessä on Savo Volley, ja naisten pääsarjaa johtaa LP Kangasala.

Seuraavassa viisi nostoa helmikuun toisesta viikonlopusta.

5. LP Viesti: Kovinta tuloskuntoa lentopallon naisten Mestaruusliigassa osoittaa nyt LP Viesti. Viiden ottelun mittainen voittoputki on liigan pisin. Sunnuntaina kaatui kotona Puijo Wolley selvin sävelin 3-0.

Viiden ottelun voittoputkensa aikana Viesti on hävinnyt vain kaksi erää.

Uusi, mielenkiintoinen jokerikortti on pitkänhuiskea M’Kaela White, jota ajetaan pikkuhiljaa sisään. Puijoa vastaan White, jonka Viesti ehti hankkia juuri ennen siirtotakarajaa, kävi vaihtopelaajana kentällä jokaisessa erässä.

4. Lakkapaa.com ja Karelian Hurmos: Miesten liigassa viimeisestä pudotuspelipaikasta on todennäköisesti tulossa Lakkapaa.comin ja Karelian Hurmoksen välinen vääntö.

Sunnuntaina Lakkapaa.com näytti, että peli alkaa löytyä hyvään aikaan. Joukkue voitti kotonaan Vantaa Ducksin 3-1 lupaavalla esityksellä. Hakkuri Eetu Häyrinen häikäisi 29 pisteen suorituksellaan.

Myös Hurmos taikoi hyvän tuloksen ja voitti kotonaan Akaa-Volleyn 3-0.

3. Hurrikaani-Loimaa: Lentopallon Mestaruusliigassa Hurrikaani-Loimaa on noussut korkealle tasolleen. Voittoputki jatkui perjantaina. Hurrikaani voitti vierasottelussa Kokkolan Tiikerit suoraan erin 3-0.

Kauden alku oli loimaalaisjoukkueelle vaikea – ainakin osittain suuren vaihtuvuuden takia – mutta nyt kahdeksan viime ottelua ovat tuoneet vain voittoja. Vaikka välissä oli pitkä, ylimääräinen sarjatauko, on kuvaavaa, että Hurrikaani on viimeksi hävinnyt liigassa 8. marraskuuta 2020.

Kun vielä valmentajatilannekin on vakaa – Jussi Heinon kanssa tehtiin juuri jatkosopimus – Loimaalla näyttää kihelmöivän hyvältä pudotuspelien alla.

2. Akaa-Volley ja valmentaja Oliver Lüütsepp: Virolaisvalmentaja kuumeni lauantaisessa Savo Volley -kotiottelussa kesken avauserän. Lüütsepp osoitti mieltään tuomaritoiminnasta, ja käytös tilanteessa oli tuomarin tulkinnan mukaan ulosajon arvoinen.

Lüütsepp ei tietenkään pitänyt tuomiosta, mutta käsitteli sen rehdisti.

– Myönnän virheeni ja pyydän sitä anteeksi. Mutta minusta varoitus tai sitten punainen kortti ja piste vastustajalle olisi riittänyt rangaistukseksi, sanoi Lüütsepp.

Akaa-Volleyn tilanne on kimurantti. Pudotuspelit lähenevät, eikä peli kulje. Sekä Karelian Hurmokselta että Savo Volleylta tuli 0-3 takkiin.

1. LiigaPloki ja valmentaja Mikko Pesonen: Perjantaina LiigaPloki kertoi, että päävalmentaja Mikko Pesonen oli joutunut sairauskohtauksen vuoksi sairaalahoitoon. Hän palaa tositoimeen mahdollisesti jo ensi viikolla.

LiigaPloki pelasi vierasottelun ilman päävalmentajaansa ja vastasi haasteeseen kunniakkaasti. Lauantaina LiigaPloki voitti Rovaniemellä paikallisen Woman Volleyn erin 3-1. Väliaikaisen valmentajavastuun kantoi Valtteri Jääskeläinen.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu maanantaina otteluilla Hämeenlinna-Puijo ja OrPo-Pölkky.