Raision Loimu jää lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleistä, mutta tulevaisuus näyttää hyvältä

Kuva: Hannu Tuominen

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimu lähtee aikaiselle kesälomalle jo maaliskuussa.

Asia varmistui torstaina, kun rovaniemeläinen Lakkapaa.com kaatoi Loimun Raisiossa suoraan erin 3-0.

Erät Kerttulassa päättyivät pistein 25-19, 25-19 ja 25-23.

Loimulla on kaudelta vain yksi otteluvoitto, eikä se voi enää nousta kahdeksan parhaan joukkoon eli pudotuspeleihin oikeuttavalle sarjasijoitukselle. Raisiolaisjoukkueella on vielä kaksi runkosarjaottelua jäljellä.

Kauteen Loimu lähti varsin hyvissä tunnelmissa, mutta vakavaksi edennyt koronavirustilanne iski seuraan pahan kerran. Loimu joutui talousvaikeuksien vuoksi päästämään ulkomaalaispelaajansa toisaalle ja pelaamaan loppukauden täysin suomalaisella miehistöllä.

Lähitulevaisuus näyttää Loimulle kuitenkin lupaavalta. Lahjakkuuksia löytyy omasta takaa: kolmannessa erässä koko kuusikko ja libero olivat seuran oman juniorikoulun kasvatteja. Joukon kokeneimpana parketilla hääri vuonna 1999 syntynyt passari Tomi Saarinen.

Koska eletään poikkeusaikaa, Mestaruusliigan kaksi viimeistä eivät putoa sarjasta. Yhdeksäntenä eli toiseksi viimeisenä olevalla Karelian Hurmoksella on vielä teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin.

Torstain tulos merkitsi Lakkapaa.comille toista perättäistä voittoa. Se ohitti Lentopalloseuran Ettan ja nousi seitsemänneksi. Raisiossa Eetu Häyrinen hakkuroi passari Lasse Jäntin tarjoilusta Lakkapaa.comille 19 hyökkäyspistettä ja 22 kaikkiaan. Boris Zhukov säesti 16 pinnan suorituksella.

– Ehyt vieraspeli, ja hyvin hyökättiin kaksi ensimmäistä erää, Häyrinen kertasi lehdistötilaisuudessa.

– Ensimmäinen vierasvoitto. Siihen olen tosi tyytyväinen, koska vieraspelien kanssa on ollut todella vaikeaa. Oma peli oli ihan ookoo, vaikka meinasi mennä virheilyksi kolmannessa erässä. Kun voitto tulee, täytyy olla omaankin peliin tyytyväinen. Paljon pitää silti vielä petrata, lisäsi Häyrinen.

VaLePan keskiviikkoisen yllätystappion myötä runkosarjan voitto on menossa vahvasti Savo Volleylle. Savo johtaa sarjaa neljän pisteen erolla VaLePaan, kun molemmilla on jäljellä kolme ottelua.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Kuortaneen nuoret kävivät sparraamassa LP-Vampulaa. Vampula voitti 3-0 Taylor Miltonin 14 pisteen tahtiin.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu perjantaina otteluilla Akaa-Volley – Lakkapaa.com ja Loimu-Etta.