Oulun Etta “teki kaiken ihan täysillä”, ja se tiesi loppua tappioputkelle

Lentopallon Mestaruusliigan perjantai-illassa Akaa-Volley ja Lentopalloseura Etta ottivat 3-0-voitot.

Oululainen Etta katkaisi tappioputkensa ja kaatoi vieraskentällä Raision Loimun. Ettan paikka pudotuspeleihin alkaa olla varma, Loimulle sen sijaan varmistui sijoittuminen runkosarjan viimeiseksi.

Etta oli hävinnyt kuusi ottelua perättäin. Edellinen voitto on marraskuun 21. päivältä.

Mikael Kyllönen sai vuoron pelata Ettan passarina. Kyllönen, jolle kokonainen liigaottelu oli uran ensimmäinen, tahditti lupaavan hakkurin Aleksi Muukkosen 19 pisteen suoritukseen (15 hyökkäyksillä). Sebastian Pozo Hernandez paukutteli Loimun tuotteliaimpana 15 pinnaa.

– Meillä on ollut vähän hankaluuksia startin kanssa, mutta tänään tehtiin kaikki ihan täysillä, kommentoi Muukkonen.

– Loimu pelasi hyvin, ja jos meillä ei olisi tuollaista hyvää ilmettä ollut, niin ei olisi välttämättä riittänyt täällä.

Akaa-Volley oli kotonaan Lakkapaa.comia suoraan kolmessa erässä etevämpi. Voittajien kokeneet karjut Urpo Sivula ja Joni Mikkonen olivat pistevireessä (molemmat 17 pinnaa). Nico Nurmesniemi ja libero Voitto Köykkä hoitivat vastaanoton mallikkaasti.

– Oli kyllä mukava pelata. Mikon (Kuusela) passit napsuivat mukavasti kohdilleen ja meillä hyökkäysten onnistumisprosentti nousi mukavalle 58 prosentin tasolle, Mikkonen kertasi.

Eetu Häyrinen, oivaa kautta pelaava Lakkapaa.comin hakkuri, jäi nyt 10 pisteeseen, ja virheet painoivat oman pelin kaksi pistettä pakkaselle.

Savo Volley johtaa liigaa neljän pisteen erolla VaLePaan ja on hyvin lähellä runkosarjan voittoa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina kolmella miesten ja kahdella naisten ottelulla.

Haastattelusitaatit Raision Loimun ja Akaa-Volleyn tiedotteista.