Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa kuviot alkavat olla selvät. Naisten pääsarjassa sen sijaan on vielä paljon pelissä ennen runkosarjan päättymistä.

Seuraavassa viisi nostoa menneen viikonvaihteen liiga-annista.

5. Miesten liigan ensimmäiset lomailijat: Karelian Hurmos ja Raision Loimu ovat joukkueet, jotka jäävät lentopallon miesten Mestaruusliigan pudotuspeleistä kuluvalla kaudella. Loimulle aikainen kesäloma varmistui perjantaina, Hurmokselle lauantaina.

Hurmos sijoittuu Mestaruusliigan runkosarjassa yhdeksänneksi. Loimu jää kymmenenneksi eli sarjan viimeiseksi.

Poikkeuksellisen ajan vuoksi liigan viimeiset eivät putoa sarjasta sijoituksiensa perusteella.

4. Naisten liigan pudotuspelitaisto: Kahdeksasta pudotuspelijoukkueesta on kuusi selvillä. Kahdesta muusta paikasta taistelevat vielä LP-Vampula, Nurmon Jymy, Woman Volley ja Puijo Wolley.

Vampulalla näkymät ovat parhaat. Jymy, WoVo ja Puijo ovat sarjan viimeisillä sijoilla ja kolmen pisteen sisällä. WoVo täräytti sunnuntaina komean 3-2-kotivoiton OrPosta oltuaan tappiolla 1-2.

WoVo-hakkuri Saana Lindgren päätti jälleen hyökkäyksiä urakalla. ”Mellilän Boskovic” johtaa liigan pistepörssiä tuhdilla 490 pisteen saldolla.

3. LP Kangasala: Naisten liigan kärkijoukkue on voittanut kolme viime otteluaan 3-0, ja tyylikäs putki jatkui viikonloppuna 3-0-vierasvoitolla Puijo Wolleysta. Kangasala pystyy kairaamaan voittoja kokoonpanoa kierrättäenkin – kovan joukkueen merkki.

Runkosarjan voitto alkaa olla kirkossa kuuluttamista vailla, mutta nousuvireinen LP Viesti haastaa vielä ainakin teoreettisesti. Viesti takoi sunnuntaina 3-0-vierasvoiton Nurmon Jymystä.

– Pelasimme kauden parhaan vierasottelumme, ja myös parhaan Nurmohallilla koskaan pelaamamme pelin. Joukkue onnistui laajalla rintamalla, paketoi Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen.

2. LiigaPloki: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LiigaPloki aiheutti menneellä viikolla kohun pelaajavalinnoillaan. Vierasottelumatkalta käytännössä kaikki avainpelaajat jäivät pois, ja pöytäkirjaan merkittiin vain kahdeksan pelaajaa (säännöt vaativat kymmenen pelaajan kirjaamista).

Lauantaina LiigaPlokilla olivat taas parhaat kentällä. Se näkyi tulostaululla: LiigaPloki voitti kotonaan Puijo Wolleyn 3-0.

LiigaPlokin päävalmentaja Mikko Pesonen kuntoutuu keuhkoveritulpasta.

1. Savo Volley: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa runkosarjan kaudella 2020-2021 voittaa Savo Volley. Asia varmistui lauantaina, kun Karelian Hurmos hävisi kotikentällään Savo Volleylle erin 1-3 ja VaLePa vieraissa Kokkolan Tiikereille 1-3.

Savo Volleylla on liigan kärjessä tavoittamaton 45 pisteen saldo. Runkosarjavoitto on Savon nuoressa seurahistoriassa ensimmäinen.

Kauden aikana Savo Volley on hävinnyt vain yhden ottelun ja kuusi erää.