Lauri Kerminen jäi parhaastaan, mutta finaalikohtaaminen Tuomas Sammelvuota vastaan lähenee

Kuva: CEV.eu

Lauri Kermisen ja Tuomas Sammelvuon edustamat joukkueet ottivat tuntuvat askeleet kohti lentopallon CEV Cupin loppuottelua.

Eurooppalaisten seurajoukkuekisojen kakkostasolla CEV Cupissa libero Kerminen ja Moskovan Dynamo kaatoivat Montpellier’n kotonaan erin 3-1. Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit taas voitti samoin lukemin Maaseikin.

CEV Cupissa ovat menossa välierät. Loppuotteluun etenijät ratkeavat kaksiosaisissa otteluissa. Toiset osaottelut pelataan ranskalaisen Montpellier’n ja belgialaisen Maaseikin kotikentillä ensi viikolla.

Kerminen erikoistuu Dynamossa nimenomaan euro-otteluihin. Keskiviikkona Montpellier’tä vastaan maajoukkueliberolla ei ollut paras päivänsä. Hänelle tuli kolmannessa erässä kaksi suoraa virhettä aloitussyötön vastaanotossa ja niiden myötä vaihtokomennus.

Ottelun lopun Dynamon liberona ahkeroi Jevgeni Baranov. Hakkuri Tsvetan Sokolov oli pelipäällä ja teki ottelun parhaana 22 pistettä.

Pietarin Zenitin ja Maaseikin kohtaaminen oli kiinnostava valmentajien taisto: entinen Suomen maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo otti mittaa Suomen nykyvalmentajasta Joel Banksista.

Ensimmäinen näytös meni Zenitin hyväksi, vaikka joukkue joutui pelaamaan ilman hakkuri Viktor Poletajevia. Sammelvuon mukaan Poletajev on viime aikoina hieman sairastellut.

Ivan Podrebinkin suoriutui Zenitin hakkurina oivallisesti. Hän teki 18 pistettä ja päätti hyökkäyksensä 60-prosenttisesti pisteeseen.

Sammelvuo ja Kerminen ovat vanhat työtoverit Suomen maajoukkueesta, mutta myös venäläisjoukkue Kuzbass Kemerovosta. Kaksikko juhli Kemerovossa sensaatiomaista Venäjän liigamestaruutta keväällä 2019.

Lentopallon naisten CEV Cupissa Saugella Monza kukisti keskiviikkona kotonaan Tent Obrenovacin suoraan erin 3-0. Jo tiistaina Beziers Angels oli voittanut kotonaan Galatasarayn 3-2-tuloksella.

Myös naisten CEV Cupissa välierien toiset osaottelut kamppaillaan ensi viikolla.