LP Kangasala voittaa runkosarjan lentopallon Mestaruusliigassa

Voittohymyt Tiiamari Sieväsen ja Emma Mutkan tapaan. Kuva: LP Kangasala

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa runkosarjan kaudella 2020-2021 voittaa LP Kangasala.

Asia varmistui keskiviikkona, kun Kangasala voitti kotiottelussaan LP-Vampulan erin 3-0.

LP Kangasala nousi 24 otteluvoittoon ja 73 sarjapisteeseen. Viimeinen uhkaaja oli LP Viesti, joka voi päästä vain 71 sarjapisteeseen.

Runkosarjan kaudella Kangasala on hävinnyt vain kaksi ottelua ja 12 erää. Joukkuetta valmentaa Arttu Keränen. LP Kangasalalla on jäljellä kaksi runkosarjaottelua.

Vasta toisen kerran lentopallon naisten Mestaruusliigan historiassa (vuodesta 2010) runkosarjan voittaa jokin muu joukkue kuin LP Viesti tai Hämeenlinna. SM-kulta on mennyt Mestaruusliigan aikakaudella aina joko Saloon (seitsemän kertaa) tai Hämeenlinnaan (kaksi kertaa).

Keväällä 2020 pudotuspelit jäivät pelaamatta koronaviruspandemian vuoksi, mutta runkosarja saatiin valmiiksi. Sen voitti Pölkky Kuusamo.

Pudotuspeleihin etenevät runkosarjan kahdeksan parasta. Kuusi kevään 2021 pudotuspelijoukkuetta on selvillä. Kahdesta muusta paikasta taistelevat vielä LP-Vampula, Nurmon Jymy, Woman Volley ja Puijo Wolley.

Vampulalla näkymät ovat parhaat. Jymy, WoVo ja Puijo ovat sarjan viimeisillä sijoilla ja kolmen pisteen sisällä.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa runkosarjan kaudella 2020-2021 voittaa Savo Volley. Savolle runkosarjakunnia varmistui viime lauantaina. Karelian Hurmos hävisi kotikentällään Savo Volleylle erin 1-3 ja VaLePa vieraissa Kokkolan Tiikereille 1-3.

Savo Volleylla on liigan kärjessä tavoittamaton 45 pisteen saldo. Runkosarjavoitto on Savon nuoressa seurahistoriassa ensimmäinen.

Kauden aikana Savo Volley on hävinnyt vain yhden ottelun ja kuusi erää.