”Uskomaton voitto” – lentopallon Mestarien liigassa upea ilta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestarien liigan puolivälierissä Modena ja Novara aloittivat voitokkaasti.

Miesten Mestarien liigassa kotijoukkue Modena voitti ensimmäisessä osaottelussa toisen italialaisjoukkueen, Perugian, vakuuttavasti erin 3-0.

Tiistaisessa ottelussa kohtasivat paitsi italialaiset huippujoukkueet myös huippuvalmentajat: Modenan Andrea Giani ja Perugian Vital Heynen.

– Pelasimme aivan loistavan ottelun, Giani innostui.

– Voitto oli uskomaton, koska Perugia on tällä hetkellä Italian paras joukkue. Meillä toimivat hyökkäykset ja aloitussyötöt erittäin hyvin. Selvisimme myös vaikeista hetkistä, mikä kertoo joukkueen vahvuudesta, valmentaja perkasi.

Novara, naisten Mestarien liigan hallitseva mestari, otti vieraissa 3-1-voiton Fenerbahcesta. Fenerbahcen valmentaja Zoran Terzic pitää jatkotoiveet elossa tappiosta huolimatta.

– Novara pelasi hyvällä energialla ja motivaatiolla. Erityisen hyviä he olivat puolustuksessa. Meillä on vielä mahdollisuus Italiassa, ja parhaalla pelillämme voimme voittaa, arvioi Terzic.

Lentopallon eurocupien kakkostasolla CEV Cupissa Beziers Angelsin naisten joukkue eteni riemukkaaseen 3-2-kotivoittoon Galatasaraysta. Yksi ranskalaisjoukkueen voiton avainpelaajista oli Suomenkin kentiltä tuttu Malina Terrell, joka teki joukkueensa tuotteliaimpana 20 pistettä.

Keskiviikkona jännitys vain tiivistyy. Miesten CEV Cupissa valmentajat Tuomas Sammelvuo ja Joel Banks iskevät yhteen. Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit eteni välieriin, ja saman tempun teki belgialainen Maaseik, jota komentaa Banks.

Välierän ensimmäinen osaottelu käydään keskiviikkona Zenitin kotikentällä.

Myös toiseen CEV Cupin välierään on luvassa jännitystä. Lauri Kermisen edustama Moskovan Dynamo ottaa mittaa Montpellier’sta. Dynamossa Kerminen erikoistuu nimenomaan euro-otteluihin.