Lentopallon maajoukkuemies Markus Kaurto loukkaantui

Kaurto hyökkäyspuuhissa EM-kisoissa 2019. Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Akaa-Volley on kaksijakoisissa tunnelmissa. Perjantaina tuli komea otteluvoitto liigassa, mutta keskitorjuja Markus Kaurto kärsii loukkaantumisesta.

Akaa-Volley kaatoi Hurrikaani-Loimaan kotonaan erin 3-0 ja sai runkosarjataipaleensa päätökseen. Saalis oli 11 voittoa, 7 tappiota ja 31 sarjapistettä. Loppusijoitus on neljäs tai viides.

Ottelutulos merkitsi myös Hurrikaanin voittoputken katkeamista. Putki kesti viime marraskuun puolivälistä ja kattoi kahdeksan ottelua.

Perjantaisessa kamppailussa Akaa-Volley onnistui koko rintamalla. Joukkueen parhaana palkittiin loistavasti pelannut libero Voitto Köykkä. Hurrikaanin kovatkaan syötöt eivät saaneet maajoukkueeseen tähtäävän pelaajan hihoja tärisemään, vaan pallot löysivät tiensä passari Mikko Kuuselan hyppysiin.

– Mikäs tässä. Mukava pelata, kun peli kulkee. Takana olikin muutama hieman heikompi vastaanottopeli, Köykkä kommentoi Akaa-Volleyn tiedotteessa.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp sai viikolla jälleen lisää murheita Kaurton loukkaannuttua.

– Markus Kaurto loukkasi harjoituksissa olkapäänsä eikä pysty nyt pelaamaan. Ensi viikon tutkimukset kertovat vamman vakavuuden. Onneksi meillä on lisäksi kaksi luotettavaa keskitorjujaa, Panu Pitkänen ja Aleksi Kaatrasalo, huokaisi Lüütsepp.

Akaa-Volleyn kausi on ollut loukkaantumisten sävyttämä. Yleispelaaja Teemu Kuusela sai viikolla lastan pois murtuneesta sormestaan ja totuttelee nyt pallon kosketteluun. Vielä sormi ei kestä pelaamista. Kaurto on loukkaantuneena toistamiseen, ja Köykkä oli syyskaudella sivussa rannevamman vuoksi.

Illan kuningas, Akaa-Volleyn Hakkuri Urpo Sivula, (26 pistettä) näytti heti ensimmäisestä erästä lähtien, kuka on isäntä talossa.

Savo Volley on varmistanut runkosarjan voiton. Myös kaikki kahdeksan pudotuspelijoukkuetta ovat selvillä. Rannalle pleijareista jäävät Karelian Hurmos ja Raision Loimu.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerho palasi runsaan viikon mittaiselta ottelutauolta. Kerho voitti kotonaan Nurmon Jymyn suvereenilla esityksellä erin 3-0.

Hämeenlinnalle yksi suurimmista ilonaiheista oli tärkeä keskitorjuja Julia Miniuk, joka pääsi ensimmäistä kertaa kokoonpanoon sairauslomansa jälkeen. Hän oli avauskokoonpanossa jokaisessa erässä.

Matteo Pentassuglia, Kerhon päävalmentaja, vaikutti olevan mielissään esityksestä.

– Ensimmäisen erän toisen puoliskon sekä toisen ja kolmannen erän pelasimme loistavasti, kaikki kentällä olleet tekivät tosi hyvää työtä. Olen erittäin tyytyväinen, Pentassuglia paketoi.

Naisten liigassa runkosarjan voittaa LP Kangasala. Kuusi pudotuspelijoukkuetta on selvillä. Kahdesta muusta pleijaripaikasta vääntävät vielä LP-Vampula, Jymy, Woman Volley ja Puijo Wolley.