Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Lentopallon Mestaruusliigassa vallitsee vahva pudotuspelien odottamisen tunnelma. Pudotuspelijoukkueetkin ovat yhtä vaille selvillä.

Seuraavassa viisi nostoa runkosarjan viimeisestä viikonlopusta.

5. Puijo Wolley: Kaksi liigakautta, kaksi kertaa ilman pudotuspelipaikkaa. Jääminen pleijareista varmistui sunnuntaina, kun kuopiolaisjoukkue hävisi LP-Vampulalle.

Positiivistakin Jukka Lehtosen valmentamalle joukkueelle kuuluu: viime kaudesta voittojen määrä enemmän kuin kaksinkertaistui. Tälläkin kaudella on vielä mahdollisuus välttää jumbopaikka.

4. Jesse Mäntylä, Lentopalloseura Etta: Mäntylä sai täyteen 500 ottelua lentopallon kotimaisessa pääsarjassa. Hän on kaikkien aikojen pääsarjatilastossa 16:nnella sijalla. Eniten pääsarjaotteluita on Timo Tolvasella, joka kamppaili pelaajaurallaan 706 ottelussa.

Pääsarjaurallaan Mäntylä on edustanut Ettaa, Hurrikaani-Loimaata ja Piivolleyta. SM-mitaleita häneltä löytyy yhdeksän – viisi hopeaa ja neljä pronssia.

3. Kokkolan Tiikerit: Kokkolassa alkaa olla notkahdus historiaa. Vielä kolme vuotta sitten Tiikerit jäi pudotuspeleistä rannalle. Sen jälkeen taso on noussut hitaasti mutta varmasti. Keväällä 2021 tiikerilauma pääsee aloittamaan pleijarit kotikentällä ja taistelee jopa runkosarjan kolmostilasta.

Valmentaja Mikko Keskisipilä on tehnyt erinomaista työtä. Hakkuritähti Antti Ropposen tulo joukkueeseen näyttää olevan yksi piristysruiske lisää.

2. Loukkaantuneet keskitorjujat: Akaa-Volley ja Pölkky Kuusamo saivat epämieluisia uutisia. Keskitorjujat Markus Kaurto ja Jonna Wasserfaller ovat loukkaantuneina sivussa.

Wasserfaller, Pölkyn keskitorjuja ja kapteeni, loukkaantui lauantaisessa ottelussa Pölkky – LP Viesti. Ensimmäisessä erässä Wasserfaller tuli torjuntatilanteesta alas ja loukkasi vasemman polvensa ikävän näköisesti.

Akaa-Volleyn Kaurto puolestaan loukkasi olkapäänsä harjoituksissa eikä pysty pelaamaan. Jatkotutkimukset kertovat tarkemmin vamman vakavuudesta.

1. Sulkutila tulee, Mestaruusliiga jatkuu: Suomen tärkeimmät lentopallosarjat jatkuvat, vaikka yhteiskunta on menossa sulkutilaan maaliskuussa.

Lentopallon Mestaruusliigassa runkosarja on loppumaisillaan. Viimeiset runkosarjaottelut pelataan keskiviikkona. Pudotuspelit alkavat naisten liigassa sunnuntaina ja miehissä keskiviikkona 10. maaliskuuta.

Terveys- ja turvallisuustilannetta vaalitaan niin, että Mestaruusliigan pudotuspeleissä kaikki vaiheet pelataan ns. paras kolmesta -järjestelmällä eli jatkopaikka vaatii kaksi otteluvoittoa.