Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Pölkky Kuusamon kapteeni Jonna Wasserfaller ei enää pelaa lentopallon Mestaruusliigan kaudella 2020-2021.

Keskitorjuja loukkaantui lauantaisessa ottelussa Pölkky – LP Viesti. Ensimmäisessä erässä Wasserfaller tuli torjuntatilanteesta alas ja loukkasi vasemman polvensa ikävän näköisesti.

Pölkyn huoltojoukot olivat nopeasti paikalla, ja urheilija sai ensihoidon kentällä. Muutaman minuutin jälkeen hänet autettiin pois salista.

– Jonnan kausi on valitettavasti ohi alaraajavamman takia. Kapteenillemme voimia toipumiseen ja kuntoutumiseen, Pölkky sometti maanantaina.

Ruotsalainen Wasserfaller pelaa Pölkyssä kolmatta kauttaan. Hän kuuluu joukkueen avainpelaajiin. Hänet tunnetaan hyvänä keskitorjujana ja voimakkaana syöttäjänä. Viime kaudella Wasserfaller voitti Mestaruusliigan ässäsyöttötilaston.

Keväällä 2020 Lentopallo.infon lukijat valitsivat Wasserfallerin liigan tähtikentälliseen. Wasserfaller, 26, on toiminut Ruotsin maajoukkueen kapteenina.

Ennen kuluvaa kautta Pölkky teki hyvän peliliikkeen ja hankki joukkueeseensa keskitorjuja Ella Autereen. Autere pelasi mainion kauden 2019-2020 Puijo Wolleyssa. Nyt hänen osaamiselleen on yhä enemmän tilausta Kuusamossa. Toinen keskitorjuja on Linda Andersson, joka on Wasserfallerin tapaan Ruotsin maajoukkuepelaaja.

OrPo: Oriveden Ponnistuksesta tuli vasta kolmas joukkue, joka pystyy ottamaan tällä kaudella otteluvoiton runkosarjaykköseltä LP Kangasalalta. Sunnuntaina OrPo voitti Kangasalan kotonaan 3-1.

– Olen tyytyväinen voittoon ja etenkin peli-ilmeeseen, OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis kommentoi.

– Syöttö ja vastaanotto oli todella hyvää. Neljännessä erässä, kun Kangasala tuli tasoihin ja sai eräpallon, otimme kuitenkin erän ja voitimme ottelun. Hyvä ottelu ja henkisesti vahva suoritus joukkueelta.

Runkosarjassa OrPo sijoittuu viidenneksi. Pudotuspelien avauksessa vastaan tulee joko Pölkky tai Hämeenlinnan Lentopallokerho.

Kokkolan Tiikerit: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Tiikerit varmisti ns. kotietuun oikeuttavan sarjasijoituksen ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Tiikerit sijoittuu runkosarjassa vähintään neljänneksi. Kolmossijaankin on vielä mahdollisuus.

Sunnuntaina Tiikerit kaatoi vieraissa Lentopalloseura Ettan 3-0.

– Hyvä, tasainen esitys meiltä. Tasainen esitys lämmitti mieltä. Oltiin monipuolisia. Ei oltu yhden tai kahden miehen varassa. Hyökättiin joka rintamalla, paketoi valmentaja Mikko Keskisipilä.

Viimeisessä runkosarjaottelussaan Tiikerit pelaa kotonaan Raision Loimua vastaan.

Yhteiskunnan sulkutila: Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu, vaikka yhteiskunta on menossa sulkutilaan maaliskuun 8. päivänä.

Viimeiset runkosarjaottelut pelataan keskiviikkona. Pudotuspelit alkavat naisten liigassa sunnuntaina ja miehissä keskiviikkona 10. maaliskuuta.

Terveys- ja turvallisuustilannetta vaalitaan niin, että Mestaruusliigan pudotuspeleissä kaikki vaiheet pelataan ns. paras kolmesta -järjestelmällä eli ottelusarjan voitto vaatii kaksi otteluvoittoa.