Lentopallon Mestaruusliiga: LP Viesti on ylivoimainen, vaikka sarjataulukkoa kuinka kääntelisi

Lentopallon naisten Mestaruusliiga lähti joulutauolle maanantaina. Liigan kärjessä komeilevat tutut joukkueet.

Syyskauden viimeisessä ottelussa Pölkky Kuusamo peittosi kotonaan LP Kangasalan erin 3-0.

Joukkueilla on 13–15 ottelua pelattuina. Seuraavassa liigajoukkueet järjestettynä sen mukaan, kuinka suuren osan tarjolla olleista sarjapisteistä kukin on saavuttanut.

9. Woman Volley 2,4 % saatavilla olleista sarjapisteistä

Eväät ehtyvät niin pelillisesti kuin toimintaresursseissa. Jos ei heti joulutauon jälkeen ala tapahtua, Rovaniemellä valmistaudutaan liigakarsintoihin hyvissä ajoin.

8. Nurmon Jymy 20,0 %

Pientä piristymistä on näkyvissä, tosin ainoat voitot ovat juuri WoVosta. Anniina Keinonen, Karoliina Friberg ja Maja Krljic pitävät sen verran vauhtia, että karsintapeikko vältetään.

7. OrPo 35,7 %

Seitsemäs sija tuskin tyydyttää Orivedellä. Potentiaalia paljon parempaan löytyy, mutta mitalipelit taitavat jäädä ensi keväänä pelaamatta.

lentopallo, mestarien liiga, hämeenlinna, istanbul, osta liput

6. LiigaPloki 40,0 %

Hyvä kiri ennen joulua: neljään viimeiseen otteluun kolme voittoa. Kuuluu tiukkaan haastajanippuun, jos suoritustaso pitää.

5. LP Kangasala 59,0 %

Syyskausi oli totaalisen kaksijakoinen. Upea aloitus seitsemällä voitolla. Voittosarjaa seurasi (eurocup mukaan lukien) kahdeksan ottelun putki, johon mahtui vain yksi voitto.

4. LP-Vampula 61,5 %

Paikoin mainiota taistelua, vaikka Iida Paananen on passanut murtuneella sormella. Loppusyksyn kohtaamiset kärkijoukkueiden kanssa osoittivat, että tehtävää vielä riittää.

3. Pölkky Kuusamo 64,3 %

Kuusamolaisryhmä nousi realistisimmaksi mitalihaastajaksi. Peli sujuu myös eurokentillä: Pölkky tsemppasi komeasti 16 parhaan joukkoon Challenge Cupissa.

2. Hämeenlinnan Lentopallokerho 75,6 %

Suomen mestarien meno kohenee, mutta haasteetkin kasvavat. Liigaohjelman lisäksi tulevat Suomen cup ja eurokilpailuista kovin, Mestarien liiga. Materiaali ei ole laaja, joten runkosarjan voitto karannee.

1. LP Viesti 91,1 %

Salolaisjoukkue on koonnut pisteitä eniten niin absoluuttisesti kuin suhteellisesti. CEV Cupissa tuli pettymys, mutta vielä jäi pelattavaa cupiin ja liigaan. Voittanee runkosarjan. Kunnon vastusta ei liene luvassa kuin vasta loppuottelusarjassa.