Lentopallon Mestaruusliiga: Unelmafinaalia odotellessa

Kuva: CEV.lu

Lentopallon Mestaruusliigan syksy vaan lisäsi odotuksia unelmafinaalista VaLePa – Savo Volley.

Sarja lähti lauantaina joulutauolle kärkijoukkueenaan VaLePa. Savo Volley on ainoa realistinen haastaja, joskin taustalla lymyilevät ainakin Hurrikaani-Loimaa ja Etta.

Joukkueilla on takana 17–21 ottelua, joten sarjataulukko kertoo vain osan todellisuudesta. Seuraavassa joukkueet rankattuina sen mukaan, kuinka suuren osan saatavilla olleista sarjapisteistä kukin on koonnut.

9. Team Lakkapää: Esitykset vaihtelevat loisteliaitten ja umpisurkeitten välillä. Matkustaminen rassaa (ryhmä on pelannut hyvin Euroopassa) ja syö suoritusvarmuutta. Yleispelaaja Peetu Mäkinen kuuluu kauden ilmiöihin. 27,0 % saatavilla olleista sarjapisteistä

8. Vantaa Ducks: Laatua ja tahtoa löytyy, tasaisuutta ei. Vaikka valmentaja Ismo Tuomiselta on meinannut jo pinna pari kertaa palaa, on syytä huomioida, että liigassa Ducks on voittanut kymmenestä viime ottelustaan puolet. Selviytyminen cupin välieriin on positiivinen merkki sekin. 27,5 %

7. Kokkolan Tiikerit: Tiikerit nojaa liikaa hakkuri Edvarts Buividsiin. Menestys riippuu paljon siitä, paljonko nuoret (Niklas Breilin, Jiri Hänninen, Jere Mäkinen) pystyvät nostamaan tasoaan keväällä. 33,3 %


6. Akaa-Volley: Kokemus on puhunut sen verran syvällä rintaäänellä, ettei putoamis/karsintapeikko ole välitön vaara. Jos Sauli Sinkkonen pysyy vahvuudessa ja joukkue muutenkin kuosissa, pudotuspeleissä voi tulla positiivisia yllätyksiä. 38,6 %

5. Raision Loimu: Maajoukkuehakkuri Samuli Kaislasalo hyökkää pisteet, hyvät keskitorjujat Tuomas Koppanen ja Pablo Guzman hoitavat loput. Jos kevätkausi ei mene aivan reisille, karsinnat vältetään selvällä marginaalilla. 49,1 %

4. Lentopalloseura Etta: Oululainen liigajoukkue on materiaalinsa puolesta varteenotettava haastaja. Kolme kolmen tappion putkea pahoina tahroina. Viime kevään pudotuspelipettymys saadaan pyyhittyä mielistä, jos taisteluilme pitää: mitalipelit tähtäimessä. 54,0 %


3. Hurrikaani-Loimaa: Oivallista, tasaista tekemistä. Marraskuuhun sattunut heikko vaihe (euro-ottelu mukaan lukien viiteen otteluun vain yksi voitto) toi kauneusvirheen, jonka takia loimaalaisryhmä on jäänyt kärkikaksikosta. 64,9 %

2. Savo Volley: Menestystä odotettiin jo ensimmäiselle kaudelle, ja sitä on tulossa. Vaikka suurin tähti, hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu, on ollut paljon poissa, joukkue on tehnyt tulosta niin liigassa, cupissa kuin eurokentillä. Taichi Kawaguchi syksyn paras libero. 75,9 %

1. VaLePa: Hallitsevat Suomen mestarit ovat esiintyneet jälleen mallikkaasti. On kuitenkin liigan onni, ettei VaLePa ole ollut ylivoimainen. Hakkuri Urpo Sivula kovassa tikissä, vaikkei maajoukkuepaikkaa tullutkaan. Heti tammikuussa on luvassa Mestaruusliigan lisäksi Suomen cupin välierä ja CEV Cupin kotiottelu. Laajaa materiaalia totisesti tarvitaan. 80,7 %