Tuomas Sammelvuo nimitetty Venäjän maajoukkueen valmentajaksi

Kuva: CEV.lu

Tuomas Sammelvuo on Venäjän lentopallomaajoukkueen uusi päävalmentaja. Venäjän lentopalloliitto vahvisti valinnan perjantaina 1. maaliskuuta.

Sammelvuo on valmentanut Suomen maajoukkuetta vuodesta 2013. Lisäksi hän luotsaa Venäjän liigassa pelaavaa Kuzbass Kemerovoa.


Sammelvuo, Aleksander Klimkin, Slobodan Kovac ja Lorenzo Bernardi olivat pääehdokkaat uudeksi valmentajaksi. Lopullisessa äänestyksessä Sammelvuo voitti Klimkinin.

Venäjä on Sammelvuolle otollinen työskentelymaa. Hän vaikutti maassa jo pelaajaurallaan (Dynamo Jantar, Lokomotiv Novosibirsk), ja hän taitaa venäjän kielen. Kuzbass menestyy huippulaatuisessa liigassa hyvin: joukkue on sarjassa kakkosena.

Sammelvuo, 43, on valmentanut Suomen kaksi kertaa MM-kisoihin. MM-kisoissa 2014 Suomi saavutti historiallisesti yhdeksännen sijan. EM-kisoissa Suomi on pelannut Sammelvuon johdolla kolme kertaa.


Sammelvuon ja Suomen lentopalloliiton välinen sopimus on edelleen muodollisesti voimassa. Sopimuksen purkamisesta neuvotellaan.

Venäjä kuuluu maailman parhaisiin lentopallomaihin. Se on kansainvälisen lentopalloliiton maailmanlistalla viidentenä. Venäjä on hallitseva Euroopan mestari ja kansainvälisen huippuliigan (Volleyball Nations League) mestari.

Sergei Shliapnikov on ilmoittanut lopettavansa Venäjän päävalmentajana.