Lentopallon naisten Mestaruusliiga: Kauden parhaat pelaajat 2018–2019

Lentopallon naisten Mestaruusliiga päättyi LP Viestin mestaruusjuhliin. Verkkolehti Lentopallo.infon vuotuisen tähdistön äänestivät lukijat.

Tässä tulevat lentopallon naisten Mestaruusliigan parhaat pelaajat kaudella 2018–2019.

Paras yleispelaaja ja vuoden liigapelaaja 2019: Suvi Kokkonen, Hämeenlinnan Lentopallokerho

Nuori Suvi Kokkonen oli äänestyksen ylivoimainen hahmo. Yleispelaajien kategoriassa hän keräsi peräti 61,2 prosenttia annetuista äänistä. Koska Kokkonen sai koko vaalissa suhteellisesti suurimman äänimäärän, kuuluu hänelle myös vuoden liigapelaajan kunnia.

Intohimoisesti lentopalloon suhtautuva Suvi on pelannut ajoittain hakkurinakin; äskettäin hän kertoi Lentopallo.infolle, että täysi panostus on kuitenkin yleispelaajan roolissa, ja tavoitteena on kansainvälinen ammattilaisuus ehkä jo ensi kaudella.

Yleispelaaja: Adeja Lambert, Pölkky Kuusamo

Kimmoisa ja sähäkästi hyökkäävä Lambert nousi yhdeksi pronssijoukkueen avainhahmoista. Pian kauden päätyttyä Pölkky tiedotti tehneensä Lambertin kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. ”Olen erittäin onnellinen täällä. Kuusamo tuntuu kodilta”, amerikkalaispelaaja sanoi.

Paras passari: Jennifer Nogueras, Pölkky Kuusamo

Puertoricolaisesta Noguerasista tuli pikavauhdilla yksi Pölkyn ratkaisijoista. Aivan kauden alla kuusamolaisseura näytti ruotsalaiselle Fanny Anderssonille ovea, mutta Nogueras sopeutui nopeasti ja oppi käyttämään hyökkääjiään tehokkaasti. Suomen-kauden jälkeen seurasi taas pikainen siirtyminen: Jennifer pelaa jo Puerto Ricossa Criollas Nation -joukkueessa.

Paras hakkuri: Kertu Laak, LP Viesti

Virolainen Laak sai äänestyksessä kovan vastuksen Pölkyn Trine Kjelstrupilta, mutta kunnia meni niukalla erolla Saloon. Kävi myös selväksi, että LP-Vampulan nuori Iina Andrikopoulou nauttii vahvaa suosiota. Viestin joukkue muuttui melko paljon viime kaudesta. Kertu Laak takasi jatkuvuutta ja kovakätistä hyökkäyspeliä, joilla oli mestaruustaipaleella tärkeä osa.

Paras keskitorjuja: Anna Czakan, LP Viesti

Suomalaiskeskitorjuja kehittyy reippain askelin ja alkaa olla valmis haastamaan maajoukkuepaikasta tosissaan. Tiukkaa asennetta, henkistä potentiaalia ja kimurantteja aloitussyöttöjä.

Keskitorjuja: Mara Green, Hämeenlinnan Lentopallokerho

Hämeenlinna jäi finaaleissa otteluvoitoitta, mutta Greenin suorituksista se ei ollut kiinni. Papua löytyy niin tiiviiseen torjuntatyöskentelyyn kuin rajuihin hyökkäyksenpäättöihin. Vakuutti jo viime kaudella Pölkyn joukkueessa.

Paras libero: Hillaelina Hämäläinen, LP Viesti

Kokenut suosikkilibero, jonka nauttimasta arvostuksesta kertoo paljon se, että Sanna Häkkinen (OrPo) ja Kristen Moncks (Pölkky) jäivät äänestyksessä kauas taakse. Finaaleissa Hämäläinen otti yhden ehdottomista ratkaisurooleista. Hän pesi Hämeenlinna-kollegansa Julia Porsangerin mennen tullen. Nopeutta ja pelisilmää, joille ei löydy Mestaruusliigasta vertaista.

Suomen mestari LP Viestin lisäksi mitaleille ylsivät Hämeenlinnan Lentopallokerho (hopeaa) ja Pölkky Kuusamo (pronssia).

Lentopallon naisten Mestaruusliiga: Kauden parhaat pelaajat 2018–2019

Passari: Jennifer Nogueras
Hakkuri: Kertu Laak
Yleispelaajat: Suvi Kokkonen ja Adeja Lambert
Keskitorjujat: Anna Czakan ja Mara Green
Libero: Hillaelina Hämäläinen

Äänestystulos edustaa ainoastaan Lentopallo.infon lukijoiden kantaa. Kaikille avoin äänestys toteutettiin julkaisijan laatimalla internetlomakkeella. Ketä tahansa Mestaruusliigassa pelannutta pelaajaa sai äänestää. Ääniä annettiin kaikkiaan 2 285.