Suvi Kokkonen: Lentopallon vuoden liigapelaaja 2019

Kuva: CEV.lu

Verkkolehti Lentopallo.infon lukijat valitsivat Suvi Kokkosen vuoden pelaajaksi lentopallon naisten Mestaruusliigassa 2018–2019.

Kokkonen nousi ylivoimaiseksi ykköseksi sekä kokonaisäänestyksessä että yleispelaajien kategoriassa. Yleispelaajaluokassa hän keräsi peräti 61,2 prosenttia annetuista äänistä.

Mestaruusliigan runkosarjassa Kokkonen teki 346 pistettä. Saldo riitti pistepörssin viidenteen sijaan, vaikka Suvi oli loukkaantumisen takia muutaman ottelun sivussa. Pudotuspeleissä Kokkonen kirjautti 218 pinnaa – enempään pystyi vain Pölkky Kuusamon Adeja Lambert.

Toisella Hämeenlinna-kaudellaan Kokkonen, joka pelaa tarvittaessa hakkurinakin, pääsi esiintymään myös Mestarien liigassa. Kun maailman huippujoukkue Eczacibasi VitrA Istanbul kävi Hämeenlinnassa, Euroopan lentopalloliiton äänestyksessä fanit valitsivat Kokkosen ottelun parhaaksi pelaajaksi.

– Koen ammattilaisuuden olevan hyvinkin lähellä. Pidän mahdollisena jopa ensi kautta, Kokkonen kertoi Lentopallo.infolle äskettäin.

– Yleispelaaja mä koen olevani. Totta kai, jos joukkueessa on pulaa, pystyn pelaamaan myös hakkurina. Se on iso etu mulle henkilökohtaisesti tulevaisuutta ajatellen. Mutta yleispelaajan rooliin satsaan täysillä.

Keski-Suomen Laukaasta kotoisin oleva Kokkonen otti lentopalloilijana ensimmäiset askeleensa Leppäveden Lepässä. Ennen pitkää tie vei Jyväslentikseen ja edelleen Kuortaneelle. Kuortaneelta hänet löydettiin Hämeenlinnan Lentopallokerhon (silloin vielä HPK) liigajoukkueeseen kaudeksi 2017–2018.

Nuoren, 19-vuotiaan pelaajan otteita ja kehonkieltä seuratessa lentopallosta nauttiminen käy vaivatta selväksi.

– No joo, pelejä on paljon, mutta senhän takia lentopalloa pelataan, että sitä rakastaa ja haluaa tehdä, Suvi Kokkonen sanoo.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga: Kauden parhaat pelaajat 2018–2019

Passari: Jennifer Nogueras
Hakkuri: Kertu Laak
Yleispelaajat: Suvi Kokkonen ja Adeja Lambert
Keskitorjujat: Anna Czakan ja Mara Green
Libero: Hillaelina Hämäläinen

Äänestystulos edustaa ainoastaan Lentopallo.infon lukijoiden kantaa. Kaikille avoin äänestys toteutettiin Lentopallo.infon internetlomakkeella. Ketä tahansa Mestaruusliigassa pelannutta pelaajaa sai äänestää. Ääniä annettiin kaikkiaan 2 285.