Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Peetu Mäkinen siirtyy Tshekin liigaan ja Pribramin joukkueeseen.

Viime kaudella yleispelaaja Mäkinen kuului Team Lakkapään ehdottomiin avainhahmoihin lentopallon Mestaruusliigassa. Parhaillaan hän edustaa Suomea Euroopan kultaisessa liigassa.

Pribram (Volejbalový Klub Euro Sitex Příbram) sijoittui menneellä kaudella Tshekin liigan runkosarjassa seitsemänneksi. Pudotuspelit päättyivät ensimmäiselle kierrokselle.

Suomalainen lentopallovienti vetää hyvin. Äskettäin kotimaasta kansainvälisille kentille ovat suunnanneet Tommi Siirilä ja Niklas Seppänen.

Maajoukkuetason liikehdintää on myös lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Keskitorjuja Eveliina Smolander siirtyy OrPoon. Hän palaa Orivedelle Hämeenlinnan Lentopallokerhosta. Smolander on kärsinyt loukkaantumisista. OrPon keskitorjujaosastolle tulee lisäksi Oulun NMKY:n kasvatti Annika Kivioja.

Nurmon Jymy: Perry Ramsey on yhdysvaltalainen vahvistus yleispelaajan rooliin. Ramsey, 23, on pelannut yliopistolentopalloa Gonzagan ja Pohjois-Carolinan joukkueissa. Pauliina Vilppola jatkaa liberona. Nuoret oman seuran kasvatit Silja Arohonka (hakkuri/yleispelaaja), Henni Rinta-Keturi (hakkuri) ja Ada Peura (keskitorjuja) nostetaan liigaryhmään. Kuortaneelta tulee vielä Noora Rasinperä (yleispelaaja/hakkuri).

LP Kangasala: Keskitorjuja Roosa Laakkonen, maajoukkuepelaaja hänkin, palaa Kangasalle Saksassa ja Ranskassa viettämiensä vuosien jälkeen. Yleispelaaja Jemina Jäärni, 18, tulee Ylöjärven Ryhdin junioreista.

WoVo: Tuomas Alatalon valmentamaan joukkueeseen liittyy yleispelaaja Oona Viljanen. Viljanen on todellinen lupaus, sillä ikää on vasta 15 vuotta.

Loimu: Miesten liigan raisiolaisjoukkue on hankkinut liberoksi yhdysvaltalaisen Avery Aylsworthin. Ammattilaissopimus on 23-vuotiaalle uran ensimmäinen. Liberoksi tulee myös Loimun kasvatti Aatu Kulmala.