Kaleva: Lentopalloilija Antti Ronkainen Saksaan, Joonas Jokela Sveitsiin

Kuva: CEV.eu

Lentopalloseura Ettan avainpelaajat Antti Ronkainen ja Joonas Jokela siirtyvät ensi kaudeksi ulkomaille, uutisoi sanomalehti Kaleva.

Yleispelaaja Ronkainen on liittymässä Saksan Bundesliigassa pelaavan Lüneburgin joukkueeseen. Hakkuri Jokelan tuleva osoite on todennäköisesti sveitsiläinen Lausanne.

Ronkainen, 22, korostaa, että nyt on oikea aika lähteä kansainvälisille kentille.

– Kuvio alkaa olla varma. Itselleni oli tärkeää päästä seuraan, jossa on realistinen mahdollisuus päästä pelaamaan. Lüneburgissa on. Se ei palvelisi kehitystä, jos istuisin koko kauden penkillä, Ronkainen sanoo Kalevalle.

Ronkainen ja Jokela kuuluivat avainpelaajiin, kun Etta valtasi komeasti SM-hopeaa menneellä kaudella. Molemmat kuuluvat myös Suomen maajoukkueeseen. Ronkaisella on pelikokemusta jopa MM-kisoista.

Ettan joukkue on menossa rajusti uusiksi. Jo aiemmin varmistui yleispelaaja Eetu Pennasen siirtyminen Akaa-Volleyhin.

SM-hopea olisi tiennyt Ettalle paikkaa eurocupien kakkostasolle CEV Cupiin, mutta oululaisseura jättää mahdollisuuden käyttämättä. Ettan organisaatiosta vahvistetaan Lentopallo.infolle, että lisätietoa europäätöksestä ja pelaajasopimuksista on luvassa hyvin pian.

Suomalainen lentopallovienti on vetänyt viime viikkoina. Bundesliigaan ovat matkalla keskitorjuja Tommi Siirilä ja yleispelaaja Niklas Seppänen.