Lentopallon naisten EM-kisat: Serbia on Euroopan mestari 2019

Kuva: CEV.eu

Serbia on voittanut lentopallon naisten Euroopan mestaruuden 2019.

Sunnuntaina käydyssä EM-kisojen loppuottelussa Serbia voitti Turkin erin 3-2. Finaali pelattiin Turkin pääkaupungissa Ankarassa.

Euroopan mestaruus on Serbialle toinen perättäinen.

Serbia ja Turkki tarjosivat loppuottelussa lentopalloviihdettä koko rahalla. Kaikki erät olivat jännittäviä, mutta Zoran Terzicin valmentaman Serbian suoritusvarmuus oli ratkaisevasti parempi. Varsinkin avauserässä Turkki pystyi horjuttamaan Serbian vastaanottoa. Kun serbit saivat pallon hyvin passarille, olivat Brankica Mihajlovicin ja Tijana Boskovicin hyökkäykset (molemmille 18 hyökkäyspistettä) kuitenkin liian pahoja pideltäviksi.

– En tiedä, mitä sanoa, muuta kuin että olen todella onnellinen ja ylpeä tästä suuresta menestyksestä. Turkki pelasi erittäin hyvin, Boskovic huokaili finaalin ratkettua.

Boskovic sai parhaan pelaajan palkinnon.

Turkin valmentaja Giovanni Guidetti teki tappiotilanteessa rohkeita pelaajavaihtoja, ja varsinkin nuoren Ebrar Karakurtin tulo kentälle piristi kotijoukkueen esitystä merkittävästi. Turkin pisteykkönen oli Meryem Boz (16).

Pronssia lentopallon naisten EM-kisoissa saavutti Italia. Sunnuntaina käydyssä pronssiottelussa Italia kukisti Puolan erin 3-0.

Suomi pelasi Ankarassa käydyssä alkulohkossa saalistaen yhden voiton ja neljä sarjapistettä. Se ei riittänyt paikkaan pudotuspeleissä. Suomen loppusijoitus EM-kisoissa oli 18:s.

Lentopallon miesten EM-kisat alkavat torstaina. Avauspäivänä Suomi pelaa Pohjois-Makedoniaa vastaan Ljubljanassa, Sloveniassa.