Lentopallovalmentaja Joel Banks: ”Tarvitsemme panoksen jokaiselta pelaajalta”

Kuva: CEV.eu

Suomi ja Valko-Venäjä iskevät sunnuntaina yhteen lentopallon EM-kisojen tärkeässä alkulohko-ottelussa.

Slovenian Ljubljanassa pelataan varsinainen ”minifinaali”: ottelu on molemmille äärimmäisen keskeinen päätavoitteen, pudotuspelipaikan, saavuttamisessa.

Sarjataulukossa Suomella on etulyöntiasema. Suomella on kahdesta ottelusta yksi voitto, Valko-Venäjällä kaksi tappiota. Päävalmentaja Joel Banks kierrätti Slovenia-ottelussa kokoonpanoa. Pelaajamateriaali kuuluukin Suomen vahvuuksiin.

– Joukkueessamme jokaisella pelaajalla on roolinsa. Meillä ei ole varsinaisia tähtiä, joten tarvitsemme panoksen kaikilta, Banks kommentoi Slovenia-kamppailun jälkeen.

– Jos yhdellä pelaajalla menee huonosti, täytyy yrittää löytää muita ratkaisuja. Sisään vaihdettu pelaaja tuo aina jotakin uutta. Niin on tapahtunut molemmissa otteluissamme. Sloveniaa vastaan pelasimme mielestäni kolme ensimmäistä erää oikein hyvin.

Valko-Venäjä voitti Suomen kesäliigassa nollille kahteen kertaan, mutta keskitorjuja Siarhei Busel tiedostaa, että nyt on eri kuviot.

– Välipäivän jälkeen lähdemme pelaamaan Suomea vastaan. Meidän täytyy esittää parasta lentopalloamme, helppoja otteluita ei näissä kisoissa ole, sanoo Busel.

Ljubljanan-lohkosta Venäjä ja Slovenia ovat kovaa vauhtia menossa jatkoon. Kahdesta muusta jatkopaikasta vääntävät Suomi, Valko-Venäjä ja Turkki. Kolme otteluaan hävinnyt Pohjois-Makedonia on jäämässä kyydistä.

Kolmen kisapäivän jälkeen ainoat kolmen voiton joukkueet lentopallon EM-kisoissa olivat Venäjä ja Bulgaria.

Lentopallon EM-kisat 14.9.2019

Kreikka-Ranska 0-3
Bulgaria-Portugali 3-1

Slovakia-Itävalta 3-1
Saksa-Belgia 2-3

Pohjois-Makedonia – Venäjä 0-3
Slovenia-Suomi 3-1

Ukraina-Hollanti 0-3
Viro-Montenegro 0-3