Lentopalloilija Urpo Sivula yllätti ykkössarjajoukkueen treeneissä

Kuva: FIVB

Lentopalloilija Urpo Sivula on edelleen ilman sopimusta alkaneelle seurajoukkuekaudelle.

Suomessa Mestaruusliiga on jo käynnissä, ja pian aloitetaan ulkomaidenkin liigoissa. Hakkuri Sivulan tähtäin on ensisijaisesti kansainvälisillä kentillä.

Juuri päättyneissä lentopallon EM-kisoissa Sivula edusti Suomea ja oli jokaisessa ottelussa avauskokoonpanossa. Seurajoukkuekauteen ”Upi” aloitti valmistautumisen yllättävässä ympäristössä: lempääläläisen Lempo-Volleyn ykkössarjajoukkueen harjoituksissa.

– Lempäälän sälli on aina tervetullut mukaan treeneihin! Päivä ja viikko kerrallaan eteenpäin, Lempon manageri Juha Raunio ilmaisi somessa.

Sivula on syntyisin Kurusta, Lempäälän pohjoispuolelta.

Viime seurajoukkuekaudet Sivula pelasi VaLePassa. Menneellä kaudella hän kuului joukkueen saavuttaman mestaruuden avainhahmoihin, mutta VaLePa teki pian selväksi, että yhteinen tie oli kuljettu.

– VaLePa kertoi heti, että jatkosuunnitelmat rakennetaan Aaro Nikulan varaan. Kävi ilmi aika selkeästi, että käyttöasteeni on mennyt. Oli selvää, etten lähde enää rääppiäisiin, Sivula sanoi Satakunnan Kansan haastattelussa.

Nikulan loukkaannuttua VaLePa hankki joukkueen ykköshakkuriksi kokeneen tähtipelaajan Mikko Oivasen. Sittemmin Nikula on palannut pelikuntoon.

Urpo Sivula, 31, on pelannut ammattilaisena Turkissa, Italiassa ja Saksassa.