Suvi Kokkonen: Tähtipelaaja kuukausia sivussa lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Nuori lentopalloilija Suvi Kokkonen joutuu olemaan pitkään sivussa tositoimista nilkkavamman takia.

Yleispelaaja Kokkosen seurajoukkue Hämeenlinnan Lentopallokerho tiedotti tiistaina, että Kokkosella on edessään nilkkaleikkaus ja kuukausien sairausloma. Kuluvalla kaudella Kokkonen on päässyt pelaamaan vain kahdessa ottelussa.

Kokkonen on luonnollisesti hyvin pettynyt.

– Tuntuu tosi pahalta. Joukkue on täynnä mukavia tyyppejä ja olisin halunnut pelata kauden heidän kanssaan. Tulen kyllä täältä takaisin, mutta en vielä yhtään tiedä, koska, Kokkonen kertoo.

Hämeenlinnan yleispelaajatilanne on erittäin vaikea. Toinen avauskokoonpanon yleispelaaja, Emmi Riikilä, loukkaantui EM-kisoissa alkusyksystä ja on vielä viikkoja poissa pelaavasta kokoonpanosta.

Kaksikon ollessa poissa yleispelaajina ovat esiintyneet viimeksi Roosa Heikkiniemi ja Netta Hyttinen. Hallitseva SM-hopeamitalistijoukkue on voittanut kuudesta liigaottelustaan neljä.

Suvi Kokkonen, 19, kuuluu lupaavimpiin suomalaisiin lentopalloilijoihin. EM-kisoissa hän kuului jo naisten A-maajoukkueen runkopelaajiin. Nyt tahti hidastui väliaikaisesti, mutta Suvi tähyilee peliuraa kansainvälisissä liigoissa.

– Kyllä koen ammattilaisuuden olevan hyvinkin lähellä. Saksa olisi ehkä maana ensimmäinen, johon haluaisin, myös Ranska on hyvä vaihtoehto. Sitten jos joskus olisi mahdollista päästä vielä isompiin maihin ja seuroihin, Kokkonen maalaili Lentopallo.infon haastattelussa.

Suvi Kokkonen, joka on kotoisin Keski-Suomen Laukaasta, otti lentopalloilijana ensimmäiset askeleensa Leppäveden Lepässä. Ennen pitkää tie vei Jyväslentikseen, Kuortaneelle ja edelleen Hämeenlinnaan.

Viime kauden päätteeksi Lentopallo.infon lukijat äänestivät Kokkosen lentopallon naisten Mestaruusliigan parhaaksi pelaajaksi.