Lentopallon maajoukkuepelaaja Salla Karhu loukkaantui

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LiigaPlokin tappioton putki on ohi. Kolmentoista ottelun mittaiseksi kasvanut voittojen sarja katkesi maanantaina Hämeenlinnassa – varsin surullisissakin merkeissä.

Ottelun viimeisessä erässä – Hämeenlinnan Lentopallokerho voitti kotiottelunsa erin 3-1 – LiigaPlokilta loukkaantui kaksi tärkeää pelaajaa. Ensin maajoukkuepelaaja Salla Karhu loukkasi jalkansa vauhdinottotilanteessa, ja vielä loppuhetkillä loukkaantui Maddie Palmer.

Torstaina LiigaPloki tiedotti, että Karhulta katkesi akillesjänne, ja pelaajan kausi on ohi. Sairauslomaa tulee noin viisi kuukautta.

Illan pelillinen ratkaisu oli nähty jo toisen erän lopussa. LiigaPlokille avautui loistava tilaisuus mennä erin 2-0 johtoon, mutta Hämeenlinna taisteli miltei toivottomasta tilanteesta erävoittoon pistein 26-24.

Kaksi viimeistä erää päättyivät 25-14 ja 25-18.

Kamppailun jälkeen LiigaPlokin valmentaja Alessandro Lodi myönsi, että kommentointi tuntui vaikealta.

– Kaikki ajatukset ovat Sallassa. Pelillä ei ollut lopulta väliä, Lodi sanoi.

– Emme ansainneet voittoa tänään. Kotijoukkue ei voittanut loukkaantumisiemme takia. Vastustajan hyvä peli ei tullut yllätyksenä, se ansaitsi voittonsa. Tiesin ennakkoon, että pelistä tulee vaikea.

Hämeenlinnalta riittää varmasti vastustajalle empatiaa: joukkueesta Suvi Kokkonen on ollut loukkaantuneena poissa lähes koko kauden, ja äskettäin loppui hakkuri Oluoma Okaron kausi ennen aikojaan.

Maanantainen tulos tiesi Hämeenlinnalle toista perättäistä voittoa.

Pölkky Kuusamo nousi tasapisteisiin sarjaa johtavan LiigaPlokin kanssa kaadettuaan kotona LP-Vampulan 3-0. Pölkyn päävalmentaja Timo Tolvanen kehaisi joukkueen keskittymistä.

– Olimme valmiita tänään. Kaksi erää jäätävillä hyökkäystehoilla. Hyvä vastaanotto pohjustaa hyökkäyspelin, ja tänään vastaanottomme toimi. Molemmat passarimme (Jalissa Trotter ja Venla Huurne) olivat myös hyviä, totesi Tolvanen.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga jatkuu tiistaina mittelöllä Woman Volley – LP-Vampula.

Uutinen päivitetty 12.12. tiedolla Salla Karhun sairausloman pituudesta.