Lentopallon naisten Mestaruusliiga: Kauden parhaat pelaajat 2019–2020

Lentopallon naisten Mestaruusliiga päättyi ilman mestaruusjuhlia, sillä koronaviruskriisin takia kausi keskeytettiin runkosarjan jälkeen. Verkkolehti Lentopallo.info julkistaa silti vuotuisen tähdistön – sen äänestivät lukijat.

Tässä tulevat lentopallon naisten Mestaruusliigan parhaat pelaajat kaudella 2019–2020.

Paras libero ja kauden paras pelaaja: Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Kangasalan ja Suomen maajoukkueen suosikkipelaaja sai äänestyksessä hyvän vastuksen Pölkyn Nikolina Bozicevicilta, mutta otti lopulta selkeän voiton liberokategoriassa. Sievänen saavutti koko kyselyn suurimman suhteellisen äänimäärän, joten hänelle kuuluu myös kauden parhaan pelaajan titteli.

”Tintti” on liigan kirkkainta eliittiä niin aloitussyötön vastaanotossa kuin kenttäpuolustuksessa. Sievänen on pelannut ulkomaillakin, mutta on nyt viihdyttänyt suomalaista liigakansaa kahden perättäisen vuoden ajan.

Paras passari: Taylor Lindberg, LiigaPloki

LiigaPloki oli alkukauden ehdoton ilmiö, ja amerikkalaispassari Lindberg kuului avainpelaajiin. Voittoputki (joka katkesi vasta joulukuussa) oli erityisesti laadukkaan joukkuepelaamisen ansiota. Lindberg, 23, esitti varmaa passipeliä ja löysi kuumat hyökkääjät tehokkaasti.

Paras hakkuri: Katarina Pilepic, LP Viesti

Viesti menetti kaksi vuotta Salossa loistaneen Kertu Laakin, mutta tilalle saatiin varteenotettava urheilija. Kroaatti Pilepic paransi esityksiään tasaisen varmasti ja toi valoa Viestin vaikeaan kauteen. Hän nousi joukkueensa selkeästi parhaaksi pisteidentekijäksi 451 merkinnällään.

Paras yleispelaaja: Mary-Kate Marshall, LP Kangasala

Ehdottomia avainhenkilöitä Kangasalan ottaessa runkosarjan toisen sijan. Pistepörssin voitto (506 pistettä) ja Mestaruusliigan yleispelaajatilaston voitto kertovat olennaisen. Yhdysvaltalainen pelaaja takasi myös jatkuvuutta, sillä hän missasi koko kaudella vain yhden liigaottelun.

Toinen yleispelaaja: Maddie Palmer, LiigaPloki

Amerikkalaispelaajalle menee myös toiseksi parhaan yleispelaajan titteli. Palmerin ja Salla Karhun loukkaantumiset toivat suvantovaiheen LiigaPlokin kauteen, mutta joukkueen onneksi Palmerin sairausloma jäi lyhyeksi. Palmer otti valtavasti nostovastuuta ja teki vielä oheen 295 pistettä.

Paras keskitorjuja: Roosa Laakkonen, LP Kangasala

Viime syksynä lentopallon EM-kisoissa Laakkonen oli yksi Suomen ilopillereistä, ja erinomaista jälkeä hän teki liigassakin. Ulottuva, 193-senttinen Laakkonen suoriutuu nimenomaan torjumisessa. Hän vei liigan torjuntapistetilaston nimiinsä 95 blokillaan. Pelaajan kehityskaari lupaa hyvää maajoukkueelle, jolla ovat kesäliiga ja EM-karsinnat edessään.

Toinen keskitorjuja: Jonna Wasserfaller, Pölkky Kuusamo

Wasserfaller on noussut vastuunkantajaksi niin Ruotsin maajoukkueessa kuin Pölkky Kuusamossa. Toisellakin Suomen-kaudellaan hän kylvi kauhua voimakkaalla hyppysyötöllään: ässätilasto meni ruotsalaisen nimiin. Läpisyöttöjä kertyi 68 kappaletta. Pelasi täydet 28 ottelua.

Runkosarjan lentopallon naisten Mestaruusliigassa voitti Pölkky Kuusamo. Toiseksi sijoittui LP Kangasala ja kolmanneksi LiigaPloki. Kaudelta ei jaettu SM-mitaleita.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga: Kauden parhaat pelaajat 2019–2020

Passari: Taylor Lindberg
Hakkuri: Katarina Pilepic
Yleispelaajat: Mary-Kate Marshall ja Maddie Palmer
Keskitorjujat: Roosa Laakkonen ja Jonna Wasserfaller
Libero: Tiiamari Sievänen

Kaikille avoimet parhaiden pelaajien äänestykset toteutettiin internetlomakkeella. Ketä tahansa Mestaruusliigassa esiintynyttä pelaajaa sai äänestää. Tulokset edustavat vain Lentopallo.infon järjestämään äänestykseen osallistuneiden mielipidettä. Ääniä annettiin kaikkiaan 16 779.