Lentopalloilija Lauri Kerminen vaihtoi seuraa – sopimus epätavallinen

Kuva: FIVB

Lentopalloilija Lauri Kerminen siirtyy Moskovan Dynamoon.

Dynamo vahvisti torstaina hankkineensa Suomen maajoukkueliberon. Sopimus on vuoden mittainen. Edelliset viisi kautta Kerminen edusti Kuzbass Kemerovoa, joka pelaa niin ikään Venäjän lentopalloliigassa.

Runsas vuosi sitten Kerminen juhli Venäjän liigamestaruutta Kemerovossa. Joukkuetta valmensi Tuomas Sammelvuo, joka toimii nykyisin Pietarin Zenitin päävalmentajana.

Dynamon ja Kermisen välinen sopimus on hieman epätavallinen, sillä Moskovassa Kerminen pelaa ainoastaan Mestarien liigan ottelut.

– Olen todella tyytyväinen! Halusin jatkaa Venäjällä ja vahvassa joukkueessa. Kun tarjous tuli, hyväksyin sen mielelläni. Ei haittaa, että pelaan vain Mestarien liigan ottelut. Rooli kyllä selitettiin minulle, ja teen parhaani jokaisessa ottelussa, Kerminen kommentoi.

Kerminen, Suonenjoen Vasaman kasvatti, löi kotimaisessa Mestaruusliigassa läpi Kokkolan Tiikerien joukkueessa ja oli voittamassa muun muassa SM-kultaa. Vuonna 2014 ”Late” siirtyi Ranskaan, Nantesiin, ja vuotta myöhemmin Kemerovoon.

Viime kausi oli Kuzbassilta jälleen vahva. Koronaviruspandemian takia kausi jäi kesken, mutta joukkue taisteli Venäjän liigassa mitaleista ja oli jo saavuttanut välieräpaikan Mestarien liigassa.

Lauri Kerminen kuuluu Suomen maajoukkueen avainpelaajiin. Viime syksyn EM-kisoissa hänet äänestettiin Suomen parhaaksi pelaajaksi. Hän on luonnollisesti mukana maajoukkueryhmässä myös kesällä 2020. Suomen miehet valmistautuvat ensi vuonna käytäviin EM-kisoihin. Yksi alkulohkoista pelataan Tampereella.