Lentopalloilija Salla Karhu

Kuva: CEV.eu

Salla Karhu pelasi upeasti, kun lentopallon Mestaruusliigassa LP Kangasala voitti torstaina kotonaan Nurmon Jymyn selkeästi.

Kangasala vei voiton suoraan erin 3-0. Erien pisteet kertovat olennaisen: 25-16, 25-16, 25-15.

Mestaruusliigan kärkeen uumoiltu Kangasala on avannut hyvin ja voittanut molemmat ottelunsa nollille. Alla oli 3-0-vierasvoitto LiigaPlokista.

Yleispelaaja Salla Karhulla on seurajoukkue vaihtunut tiuhaan. Nyt hän on jälleen LP Kangasalan pelaaja; viimeksi hän edusti joukkuetta vuonna 2015. OrPossa, Hämeenlinnassa, LiigaPlokissa ja Ranskan liigassa vaikuttanut Karhu esiintyi torstaina täydellisesti.

Karhu teki 13 pistettä eikä aiheuttanut yhtäkään pinnaa vastustajalle. Teholukema siis virheetön +13. Hän päätti hyökkäyksensä peräti 73-prosenttisesti pisteeseen.

– Oli kiva palata takaisin Kangasalle, oli kuin kotiin olisi palannut. Oma pelikunto paranee kevään loukkaantumisen jäljiltä koko ajan, Karhu kommentoi viitaten akillesjännevammaan.

Torstaina Kangasalan ahkerin pisteidentekijä oli Ronja Heikkiniemi (14). Toisella puolen verkkoa Jymyn Riikka Valkonen ehti 8 tikkiin.

Michaela Madsenin edustama Olomouc on noussut kärkeen Tshekin lentopalloliigassa. Torstaina Olomouc voitti Sternberkin vieraskentällä erin 3-0. Ottelun tuotteliaimpina keskitorjuja Madsen ja joukkuetoveri Katarina Pilepic (joka pelasi viime kaudella LP Viestissä) tekivät kumpikin 12 pistettä.

Olomouc on voittanut kaikki neljä otteluaan. Edessä ovat muun muassa Mestarien liigan kivikovat alkulohko-ottelut.

Lentopallon Mestarien liiga: Joel Banksin valmentama belgialaisjoukkue Maaseik putosi Mestarien liigan ensimmäisessä karsintavaiheessa. Maaseik hävisi karsintalohkossaan Shahter Soligorskille ja torstaina vielä Amriswilille. Sveitsiläinen Amriswil meni jatkoon ja kohtaa seuraavassa vaiheessa Trentinon sekä Lauri Kermisen edustaman Moskovan Dynamon.

Joel Banks valmentaa myös Suomen miesten maajoukkuetta.

Lentopallon EM-kisat: Alle 17-vuotiaiden naisten EM-lopputurnauksessa finaaliin ovat edenneet Venäjä ja Turkki. Joukkueet kohtaavat loppuottelussa perjantaina kello 20 alkaen.

Ikäluokan EM-pronssista taistelevat Serbia ja Italia. Pronssiottelu käynnistyy kello 17.30.