Suvi Kokkonen otti poikkeusroolin ja nousi ratkaisijaksi jännitysnäytelmässä

Kuva: CEV.eu

Suomen nuori lentopallotähti Suvi Kokkonen näytti leijonankyntensä Ranskan liigassa tiistaina.

Ensimmäistä ammattilaisvuottaan viettävä yleispelaaja Kokkonen, 20, aloitti tällä kertaa Nantesin joukkueen vaihtopelaajana, mutta teki loistavan sisääntulon – hakkurina.

Vierasottelussa Saint-Raphaelia vastaan Kokkonen päästettiin irti kesken kolmannen erän. Se meni vielä kotijoukkueen hyväksi (pistein 25-19), ja tilanne erissä oli 2-1.

Kokkosen upea hyökkäyspeli nousi yhdeksi ottelun ratkaisuista neljännessä ja viidennessä erässä. Hän teki passari Kaisa Alangon ruokinnan tahtiin 13 hyökkäyspistettä ja päätti tekopaikkansa 48-prosenttisesti pisteeseen. Lisäksi tilille tuli yksi ässäsyöttö.

Nantes juhli riemukasta 3-2-vierasvoittoa vietyään kaksi viimeistä erää (25-19, 15-13). Nantes johtaa Ranskan liigaa. Se on voittanut kaikki kuusi otteluaan. Tiistaina aiheutunut pistemenetys on joukkueelle kauden ensimmäinen.

Yleispelaajan tontti on Kokkoselle selkeä ykkösvaihtoehto, mutta piipahdukset hakkurina ovat toki nekin tuttuja.

– Yleispelaaja mä koen olevani. Totta kai, jos joukkueessa on pulaa, pystyn pelaamaan myös hakkurina. Se on iso etu mulle henkilökohtaisesti tulevaisuutta ajatellen. Mutta yleispelaajan rooliin satsaan täysillä, Kokkonen sanoi Lentopallo.infolle viime vuonna.

Laukaasta kotoisin oleva Kokkonen siirtyi täksi kaudeksi Nantesiin. Hänestä tuli seurahistorian neljäs suomalaispelaaja. Peliä johtaa passari Kaisa Alanko. Aiemmin Nantesissa vaikuttivat (sittemmin uransa päättäneet) Laura Pihlajamäki ja Pauliina Vilponen.

Kotoisessa liigassa Kokkonen pelasi Hämeenlinnan väreissä. Hän pääsi heti ensimmäisenä liigavuonnaan, kaudella 2017-2018, tuulettamaan Suomen mestaruutta HPK:ssa (nyk. Lentopallokerho).

Kokkonen kuuluu luottopelaajiin Suomen maajoukkueessa. Arvokisadebyyttinsä hän teki lentopallon EM-kisoissa syksyllä 2019.

Nantesissa kaudella 2020-2021 Kokkonen pääsee pelaamaan Euroopan korkeatasoisinta seurajoukkuekisaa, Mestarien liigaa. Koronaviruskriisin vuoksi liigan alkulohkot pelataan poikkeukselliseen tapaan. Kaikissa lohkoissa pelataan kaksi turnausta ”kuplissa” eli olosuhteissa, joissa lähikontaktit minimoidaan.

Nantes saa yhden turnauksen kotikentälleen. Turnaus käydään 26. tammikuuta alkaen. Vastaansa alkulohkossa ranskalaisjoukkue saa Coneglianon (Italia), Fenerbahcen (Turkki) ja Calcit Kamnikin (Slovenia).