Mestaruusliigan tähdistö: Arvokisasankareita ja nuoria lupauksia

Lentopallo.info valitsee lentopallon miesten Mestaruusliigan tähtikokoonpanon: kuusikon, liberon ja valmentajan.

Passari: Niko Haapakoski, ETTA

Haapakoski rytmittää peliä erinomaisesti ja löytää kuumat hyökkääjät. Vaikka ikää on vasta 21 vuotta, mies on jo puhkaissut sadan liigaottelun rajapyykin. Ei jää torjunnassakaan huutolaispojaksi, kun pituutta on kertynyt 192 senttimetriä. Haapakoski on suurimpia syitä oululaisryhmän hienoon alkukauteen.

Hakkuri: Samuli Kaislasalo, LEKA Volley

Tilastot ovat vain tilastoja, mutta hakkuri on pelipaikka, jossa menestymisen on näyttävä statistiikassa. Ja Kaislasalolla on, millä mällätä. Hän on liigan paras sekä absoluuttisessa pistesaaliissa (294) että tehdyissä pisteissä erää kohden (5,65). Kaveri kuuluu Suomen lupaaviin, nuoriin – ja pitkiin – hakkureihin Ettan Joonas Jokelan ohella; molemmat kolkuttelevat maajoukkueen portteja.




Yleispelaaja: Eetu Pennanen, ETTA

Pelkkä ponnistusvoima ja kova harjoittelu eivät riitä pitkälle. On vielä oltava lahjakkuutta ja pelisilmää, kuten Pennasella. Sortumatta sen enempää pituusrasismiin on sanottava, että Pennanen (183 senttimetriä) nostaa mieleen takavuosien lyhyet taitoniekat – Timo Hoivalan, Jouni Koskelan ja Jyrki Hännisen kaltaisten pelaajien edesottamuksia on aina erityisen mahtava seurata.

Yleispelaaja: Olli Kunnari, VaLePa

Vanhassa vara parempi. Kunnari päätti lopettaa maajoukkuepelit, ja varmasti lopettaminen pääsarjassakin on käynyt mielessä useammin kuin kerran. VaLePan loistelias harppaus Mestarien liigaan venyttää vieterin ainakin ensi kevääseen. Se on VaLePan ja koko lentopallo-Suomen onni. Edelleen vastaanottajien eliittiä ja hyökkäysten päättäjänä mitä älykkäin.

Keskitorjuja: Tuomas Koppanen, Loimu

Vastustajan pallot ovat tarttuneet Koppasen lapasiin niin isosti, että Loimu ehdotti kaverille uudeksi lempinimeksi ”Koppista”. Kirjoitushetkellä Mestaruusliigan ykkönen torjuntapisteiden määrässä (52) ja niiden määrässä erää kohden (1,21). Vasta menossa kohti parhaita pelivuosiaan.

Keskitorjuja: Matti Oivanen, Hurrikaani-Loimaa

Vanhassa vara parempi, osa kaksi. Kun henkistä ja teknistä kapasiteettia on niin paljon kuin ”Massella”, Mestaruusliigassa dominoidaan, vaikka treenimäärät eivät enää vetäisi vertoja huippuvuosille. Ikänsä puolesta hän voisi pelata kansainvälisellä huipputasolla vielä vuosien ajan. Verkkopelaamisen lisäksi Masse on tunnetusti pelote takarajan toiselta puolen: tilillä liigan parhaana 27 ässää.

Libero: Aleksi Mutka, Sampo Volley

Taas yksi lisä Suomen vankkaan lupauskaartiin: vain 22-vuotiaana menossa hyvää vauhtia kohti liigaotteluaan numero 200. Toistaiseksi varmin vastaanottaja Mestaruusliigan liberoista. Mutka on 180-senttisenä ihanteellisen kokoinen liberoksi: pituus ei rajoita elastisuutta, mutta ei mies jää ihan hiirulaiseksikaan.

A post shared by Aleksi Mutka (@aleksimutka) on

Valmentaja: Olli Kuoksa, ETTA

Etta ei olisi Etta ilman persoonallista valmentajaa Olli Kuoksaa. Kuoksa on piiskannut joukkueeseen tekemisen meiningin, josta turha jäykistely puuttuu. Ryhmä huokuu iloisen jätkämäistä henkeä. Huomisesta ei kanneta huolta, vaan jokainen keskittyy antamaan kaikkensa tässä hetkessä. Voitto-otteluiden – niitä kärkijoukkueella on jo kymmenen – jälkeen yksi innokkaimmista tuulettajista on valmentaja Kuoksa.

Valinnat teki Lentopallo.infon toimitus.
Ota yhteyttä: toimitus (at) lentopallo . info