VaLePaa odottaa innokas Turkin mestari – ”Jokainen haluaa päästä pelaamaan”

VaLePan (Ford Store Levoranta Sastamala) seuraava haaste lentopallon Mestarien liigassa on kova turkkilainen joukkue Halkbank Ankara.

Ottelu pelataan Turkissa keskiviikkona alkaen kello 16.30 Suomen aikaa.


Halkbank puolustaa Turkin mestaruutta. Tällä hetkellä Halkbank majailee Turkin liigassa kakkosena. Se on voittanut 13 ottelustaan 11. Kansallisissa otteluissa (cup mukaan lukien) sillä on alla vakuuttava, 12 ottelun mittainen voittoputki.

Mestarien liigassa Halkbank aloitti vierastappiolla (1-3) Friedrichshafenille. Toisessa pelissään se otti voiton kotonaan PAOK Thessalonikista erin 3-1. Halkbankilla ja VaLePalla onkin samanlaiset Mestarien liiga -saldot: voitto PAOKista ja tappio Friedrichshafenille.

Halkbankin porukasta löytyy luonnollisesti paljon laatua. Yksi nimekkäimmistä pelaajista on brasilialainen yleispelaaja Lucas Loh, 26. Hänen palkintokaapistaan löytyy muun muassa nuorten MM-kultamitali viiden vuoden takaa.

Keskitorjuja ja Turkin maajoukkuemies Emre Batur on ollut voittamassa Halkbankin paidassa niin Turkin mestaruutta kuin kansallista cupia. Kuubalaista lentopallo-osaamista edustavat passari Raydel Hierrezuelo ja hakkuri Fernando Hernandez.

– Halkbank on valmis haasteeseen. Joukkue on henkisesti ja fyysisesti valmis kohtaamaan Sastamalan, joukkueen verkkosivuilla kerrotaan.

– Pelaajat tekevät ahkerasti töitä, ja jokainen haluaa päästä pelaamaan keskiviikkoiltana. Valmentajalla on vaikeita päätöksiä edessään.

Lue myös ”Lelu” Ojansivun kommentit Halkbankista