Lentopallon miesten Mestaruusliigan kesäranking

Kun lentopallon miesten Mestaruusliigan alkuun on noin kaksi kuukautta, joukkueet ovat varsin erilaisissa kehitysvaiheissa.

Seuraavassa Lentopallo.infon leikkimielinen kesäranking, jossa liigan yhdeksän joukkuetta arvioidaan pelillisten tekijöiden ja valmistautumistason mukaan. Rankingia muokataan kauden lähestyessä ja joukkueiden kehittyessä.

9. Kokkolan Tiikerit

Toiminnanjohtajana on aloittanut vahva lentopallo-osaaja Jussi Jokinen, joten joukkueen keskeneräisyydestä ei kannattane vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Latvian maajoukkuemies Aleksandrs Kudrjasovs on jo värvätty, samoin Jiri Hänninen ja Jere Mäkinen. Passari Kalle Määttä sekä keskitorjujat Antti Leppälä ja Benjami Montonen jatkavat. Mikko Keskisipilä ottaa valmennusvastuun.

8. Team Lakkapää

Pitkä kanadalaishakkuri Jason McCarthy ja passari Jani Sippola ovat kliseisesti ’paljon vartijoina’ rutkasti muuttuneessa lappilaisryhmässä. Kanadasta tulee myös 208-senttinen keskimies Oliver Martin. Mitalikahinoihin yltäminen olisi yllätys, mutta sellaisiahan on totuttu Team Lakkapäältä näkemään.

7. Lentopalloseura Etta

Oululaisryhmä on keskeneräinen, sillä muutamia jatkosopimuksia sorvataan vielä. Vuorenvarmoja nimiä* ensi kaudelle ovat vasta passarit Niko Haapakoski ja Lasse Jylhä, hakkuri Ville Sorvoja, libero Jesper Jylhä sekä nuorten maajoukkueen yleispelaaja Matias Sosunoff. Läpimurtopelaaja Jiri Hänninen lähti Tiikereihin. Ranking nousee kohinalla, kunhan avainpelaajien, Eetu Pennasen ja Joonas Jokelan, jatkaminen varmistuu.


6. Akaa-Volley

Pirteä haastaja on taas valmiina kiusaamaan isompiaan. Varsinainen kaappaus on Venezuelan ihme Enderwin Herrera. Maajoukkueessakin piipahtanut Ville Juntura passaa taas pääsarjassa. Uusi keskitorjuja Shonari Hepburn tulee Bahamalta. Hakkuri Joni Mikkosen jatkaminen on hieno juttu. Oliver Lüütsepp saapuu valmentajaksi.

5. Raision Loimu

Loimu täyttää 60 vuotta, joten kentälle ei lähdetä leikkimään. Verkon keskustan miehittävät argentiinalainen Pablo Guzman ja viime kaudella loistanut Tuomas Koppanen. Yleispelaajaksi tulee Ruotsin maajoukkuemies Victor Lindberg. Loimulaisuutta vahvistavat paluumuuttajat Ossi Rumpunen ja Kasper Vuorinen.

4. Hurrikaani-Loimaa

Korvaamattomia menetyksiä ei ole Loimaalla koettu, joten Hurrikaanilla on jälleen rahkeet ilmoittautua Mestaruusliigan kärkikahinoihin. Maajoukkuetason yleispelaaja Eemeli Kouki tuo väkevää lisävoimaa. Tulopuolelta löytyy myös nuori keskitorjuja Henrik Porkka. Hakkuri Antti Ropponen ja keskitorjuja Matti Oivanen takaavat jatkuvuutta. Uusi päävalmentaja Jussi Heino tuskin päästää pelaajia helpolla.


3. Vantaa Ducks

Oivallista, lupaavaa sähinää pääkaupunkiseudulla. Ducks ilmoitti hyvissä ajoin tavoittelevansa paikkaa neljän parhaan porukkaan. Unkari-akseli korvattiin Brasilian pojilla: Vantaalle tulevat yleispelaaja Leo Jack ja hakkuri Thiago Maciel. Suomen euroliigajoukkueessa väläytellyt Akseli Lankinen jakaa nyt passeja. Kun vielä ikonipelaaja Toni Kankaanpää innostuu, riittää vastapuolella kiirettä.

2. VaLePa

Suomen mestari jatkaa vahvalla miehistöllä ja on takuulla taas yksi mestarisuosikeista. Klassikkopassari Mikko Esko aloittaa kauden 40-vuotiaana, ja Olli Kunnarillakin on vuosirenkaita jo 36. Urpo Sivula ja Markus Kaurto elävät parhaita pelivuosiaan. Kokenut brassi Alan on erittäin kiintoisa lisä, samoin 212-senttinen hakkurinuorukainen Aaro Nikula. Radovan Gacic aloittaa valmentajana.

1. Savo Volley

Suosikkivalmentaja Jukka Tuovinen saa heti fuusioseuran avauskaudelle mestarikandidaatin luotsattavakseen. Nimilista kertoo olennaisen: Lelu Ojansivu, Miro Määttänen, Jukka Lehtonen, Antti Siltala, Andrus Raadik… Mielenkiintoista on lisäksi nähdä, onnistuvatko nuorten maajoukkuemiehet Fedor Ivanov ja Severi Savonsalmi saamaan liigaroolia.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga alkaa 26. syyskuuta.

* Pelaajatiedot perustuvat Mestaruusliigan ja seurojen tiedotukseen.