Urpo Sivula lentopallomaajoukkueen hakkuriksi – Seppänen poissa ringistä

Kuva: CEV.lu

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo tiimeineen on valinnut ringin EM-karsintoihin ja MM-kisoihin.

Suomen ykköshakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu on odotetusti ryhmästä poissa. Hakkureiksi nimettiin Urpo Sivula, Samuli Kaislasalo ja Joonas Jokela.

Valitsematta jäi muiden muassa Hurrikaani-Loimaan Antti Ropponen. Kokeneelle Mikko Oivasellekin olisi löytynyt kysyntää, mutta hän pysyy kannassaan ja poissa maajoukkuekuvioista.


Toinen kokenut pelimies, passari Mikko Esko, sen sijaan löytyy miehistöstä. Passarikaveri Eemi Tervaportti on toipunut loukkaantumisen jälkeen pelikuntoon. Euroliigassa ilahduttanut Akseli Lankinen jää syrjään.

Yleispelaaja Niklas Seppästä ei tällä tietoa nähdä syksyn arvo-otteluissa. Hän kärsii loukkaantumisesta. Seppänen olisi ollut varteenotettava avauskokoonpanon mies.

Elviss Krastins, Sakari Mäkinen ja Antti Siltala muodostavat yleispelaajaosaston ytimen. Heitä sparraavat maajoukkueen ensikertalaiset Niko Suihkonen ja Antti Ronkainen. Eemeli Koukille ei tullut kutsua.


Kesän mittaan rinkiä karsitaan yhdellä hakkurilla ja yhdellä yleispelaajalla. Sammelvuo kertoo Lentopalloliiton tiedotteessa, että ryhmän on tarkoitus olla lopullinen, mutta muutokset ovat mahdollisia.

Suomen rinki lentopallon EM-karsintoihin ja MM-kisoihin

Passarit: Eemi Tervaportti, Mikko Esko

Hakkurit: Urpo Sivula, Samuli Kaislasalo, Joonas Jokela

Yleispelaajat: Elviss Krastins, Sakari Mäkinen, Antti Siltala, Niko Suihkonen, Antti Ronkainen

Keskitorjujat: Sauli Sinkkonen, Tommi Siirilä, Markus Kaurto, Henrik Porkka

Liberot: Lauri Kerminen, Niklas Breilin

EM-karsinnat pelataan yksittäisinä otteluina. Suomelta karsinnat alkavat 18. elokuuta vieraissa Tanskaa vastaan. Elokuussa Suomi pelaa lisäksi Romaniaa vastaan kotona ja vieraissa. Toinen Tanska-ottelu on tammikuussa.

Lentopallon MM-kisat alkavat 9. syyskuuta. Suomi pelaa kisojen avausottelussa Bulgariaa vastaan. Muut lohkovastustajat ovat Puola, Iran, Kuuba ja Puerto Rico.