Suomen lentopallonaiset EM-karsintoihin – arvio avauskokoonpanosta

Kuva: CEV.lu

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen tärkein hyökkääjä Piia Korhonen on sivussa EM-karsinnoista.

Suomi avaa karsintataipaleensa keskiviikkona. Lentopalloliitto tiedotti maanantaina, ettei hakkuri Korhonen kuntoudu ajoissa. Hän loukkaantui kesällä Euroopan kultaisessa liigassa. Viime seurajoukkuekaudella Korhonen oli yksi parhaista hyökkääjistä Saksan Bundesliigassa. Hän edustaa Dresdner SC:tä.

Todennäköisin hakkuri EM-karsinnoissa on Pauliina Vilponen. Äskettäisessä harjoitusottelussa valmentaja Tapio Kangasniemi kokeili pelipaikalla myös Yasmine Madsenia. Madsen tunnetaan keskitorjujana.


Yleispelaajien paikoista vääntävät lähinnä Salla Karhu, Noora Kosonen ja Suvi Kokkonen. Melko varmoja avauskokoonpanon pelaajia ovat passari Kaisa Alanko, keskitorjujat Daniela Öhman ja Laura Pihlajamäki sekä liberot Tiiamari Sievänen ja Saana Koljonen.

Arvio avauskokoonpanosta
Alanko-Vilponen
Öhman-Pihlajamäki
Karhu-Kokkonen
Sievänen-Koljonen

– Lentopallo on joukkuepeli, ja meillä on hyvä ryhmä kasassa. Meillä on viime vuosina ollut hieno yhteenpelaamisen meininki, ja se vie tulokseen, Kangasniemi sanoo.

– Harjoitukset ovat menneet nousujohteisesti. Viime viikon Azerbaidzhan-peli oli jo tosi hyvää ja meidän oman näköistä peliä. Se oli hieno nähdä.


Suomen vastustajat EM-karsinnoissa ovat Viro, Ruotsi ja Tshekki. Pelataan kaksinkertainen sarja. Kaksi parasta etenevät lopputurnaukseen.

Suomen naisten ottelut lentopallon EM-karsinnoissa

Ke 15.8. kello 19.00 Tallinna: Viro-Suomi
La 18.8. kello 17.00 Salo: Suomi-Tshekki
Ke 22.8. kello 17.00 Helsinki: Suomi-Ruotsi
La 25.8. kello 17.00 Uumaja: Ruotsi-Suomi
La 5.1. Tshekki-Suomi
Ke 9.1. Suomi-Viro