Taas taisteluvoitto lentopallonaisille – vastustaja rankingissa 56 sijaa korkeammalla

Kuva: CEV.lu

Suomi voitti Tshekin erin 3-2 lentopallon naisten EM-karsintaottelussa lauantaina. Ottelu pelattiin Salossa.

Voitto on merkittävä, sillä Tshekki (23.) on Suomea (79.) maailmanlistalla paljon korkeammalla. Pienet pisteet kirjattiin 19-25, 25-15, 21-25, 25-23 ja 15-8.

EM-karsinnoissa Suomella ovat molemmat ottelut menneet viiteen erään. Avauksessa Suomi kaatoi vieraissa Viron 3-2.


Lauantaina Suomi aloitti ottelun kokoonpanolla, jossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Pauliina Vilponen, keskitorjujat Daniela Öhman ja Laura Pihlajamäki, yleispelaajat Salla Karhu ja Noora Kosonen sekä liberot Saana Koljonen ja Tiiamari Sievänen.

Kun Vilponen sai keskittyä täysillä hakkurin tehtävään, tulosta syntyi. Hän viimeisteli 27 pistettä ja päätti hyökkäykset 41-prosenttisesti. Pihlajamäki venytti viiteen torjuntapisteeseen. Eniten aloitussyöttöjen vastaanottoja kertyi Koljoselle.

Helena Havelkova oli tuotteliain tshekki 21 pinnallaan.

Tapio Kangasniemen valmentama naisten lentopallomaajoukkue kuuluu viime aikojen palloiluilmiöihin Suomessa, mutta katsojamäärä Salohallissa oli asetelmaan nähden erittäin vaatimaton 1 204.


Toisessa lohkon kohtaamisessa pelaavat sunnuntaina vastakkain Ruotsi ja Viro. Kaksinkertaisen sarjan jälkeen lohkon kaksi parasta saavat paikat EM-lopputurnaukseen. EM-kisat pelataan ensi vuonna.

Suomi jatkaa karsintoja kotiottelulla Ruotsia vastaan ensi keskiviikkona.

Lauantaina Suomen miehet avasivat EM-karsinnat 3-1-vierasvoitolla Tanskasta.