Lentopallonaisilla upea peli-ilme – nyt kaatui Ruotsi

Kuva: CEV.lu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue jatkaa puhtaalla pelillä EM-karsinnoissa. Keskiviikkona Helsingissä Suomi voitti Ruotsin erin 3-1.

Ensimmäisen erän lopulla Suomen kone yskähti, mutta sen jälkeen kotijoukkue komensi. Pisteet menivät 20-25, 25-15, 26-24 ja 25-14.

Kolmen pelatun EM-karsintaottelun jälkeen Suomi johtaa karsintalohkoa koottuaan seitsemän sarjapistettä. Alla olivat 3-2-voitot Virosta ja Tshekistä.


Suomi aloitti ottelun kokoonpanolla, jossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Pauliina Vilponen, keskitorjujat Daniela Öhman ja Laura Pihlajamäki, yleispelaajat Salla Karhu ja Noora Kosonen sekä liberot Saana Koljonen ja Tiiamari Sievänen.

Kosonen pelasi yhden elämänsä otteluista. Hän teki 16 pistettä, joista 15 syntyi hyökkäyksellä. Myös Vilponen pääsi 16 pisteeseen. Pihlajamäki kartutti tilastoaan neljällä torjuntapisteellä, ja eniten aloitussyötön vastaanottoja kertyi Karhulle.

Suomi pystyi pitämään Ruotsin pelätyn hakkurin Isabelle Haakin kohtuullisesti aisoissa. Haak sai peräti 58 passia, mutta pystyi tekemään niistä vain 20 pistettä. Haak toki nousi ottelun pisteykköseksi 27 kirjauksellaan.

Helsingin jäähallissa pelatun ottelun yleisömääräksi kirjattiin 2 200.


Toisessa lohkon kohtaamisessa pelaavat keskiviikkona vastakkain Tshekki ja Viro. Kaksinkertaisen sarjan jälkeen lohkon kaksi parasta saavat paikat EM-lopputurnaukseen. Lentopallon EM-kisat pelataan ensi vuonna.

Tapio Kangasniemen valmentama Suomi jatkaa karsintoja vierasottelulla Ruotsia vastaan ensi lauantaina.