Suomella lupaava MM-avaus – Bulgaria silti huomattavasti väkevämpi

Kuva: FIVB

Suomi hävisi Bulgarialle erin 0-3 lentopallon MM-kisojen avausottelussaan. Ottelu kamppailtiin Bulgarian Varnassa.

Pisteet ottelussa kirjattiin muotoon 25-21, 25-19, 25-22.


Tappiosta huolimatta Suomen suoritus oli lupaava. Peli-ilme näytti hyvältä, esimerkiksi EM-karsintaotteluihin nähden, eikä joukkue ollut missään vaiheessa varsinaisesti jyrän alla.

Bulgaria esitti kuitenkin huomattavasti ehjempää joukkuepelaamista. Yksittäisiä virheitä lukuun ottamatta kaikki osa-alueet toimivat vakuuttavasti. Bulgaria kuuluu lohkon voittajasuosikkeihin.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Elviss Krastins ja Antti Ronkainen, keskitorjujat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen sekä libero Lauri Kerminen.


Kolmannessa erässä Niko Suihkonen tuli Krastinsin paikalle. Lisäksi kentällä kävivät Samuli Kaislasalo, Sakari Mäkinen ja Niklas Breilin.

Sivula oli Suomen tuotteliain pelaaja yhdeksän pisteen saaliilla. Sinkkonen teki kahdeksan pinnaa päätettyään hyökkäyksensä tehokkaasti (kuusi hyökkäystä, viisi pistettä). Valentin Bratojev takoi voittajille 16 pinnaa.

Tuomas Sammelvuon valmentaman Suomen ottelut lentopallon MM-kisoissa jatkuvat ensi perjantaina Kuubaa vastaan. Kuuden joukkueen alkulohkossa pelaavat myös Puola, Iran ja Puerto Rico. Neljä parasta etenevät kisojen toiselle kierrokselle.

Kisojen toisessa avausottelussa toinen isäntämaa Italia kohtasi Japanin. Mestarisuosikkeihin kuuluva Italia paukutteli Roomassa 3-0-voiton (25-20, 25-21, 25-22). Ottelua seurasi paikan päällä peräti 11 170 katsojaa.