”Tämä oli henkilökohtainen päätös” – LP Viestin seurajohtajan irtisanoutumiseen selvyys

Elina Käsnänen satsaa nyt akateemisiin ponnistuksiin. Kuva: CEV.lu

LP Viestin entinen toiminnanjohtaja Elina Käsnänen puhdistaa ilmaa pienen välikohtauksen jälkeen.

Moni lentopallon seuraaja sai maanantaina kummastelun aihetta. Naisten Mestaruusliigassa pelaava LP Viesti tiedotti Käsnäsen irtisanoutuneen toiminnanjohtajan tehtävästä. Hän ehti työskennellä tehtävässä vain puolisen vuotta.

– Seuran kannalta on valitettavaa Elinan päätyminen tähän ratkaisuun. Mahdollisista jatkotoimista, kuten uuden toiminnanjohtajan hausta, päätämme myöhemmin, LP Viesti Salo ry:n puheenjohtaja Karri Virtanen ilmaisi dramaattisen oloisessa tiedotteessa.

Käsnänen hälventää epätietoisuutta ja kertoo, että taustalla ovat ennen kaikkea opiskelukiireet.

– Tämä oli minulta henkilökohtainen päätös. Kyllähän ihmiset aina vaihtuvat yrityksissä. En päätöstä sen enempää kommentoi, Käsnänen sanoo Lentopallo.infolle.

– Haluan hoitaa opinnot loppuun. Opiskelen Jyväskylän yliopistossa aikuiskasvatusta, ja gradu on tekeillä. Se käsittelee terveyskeskuslääkäreitä, ja sillä on tekemistä soteuudistuksenkin kanssa. Ehkä viitisen kuukautta menee, hän lisää.


Vielä viime kaudella Käsnänen, 30, pelasi LP Viestissä passarina ja toimi joukkueen kapteenina. Helmikuussa tuli päätös hänen nimittämisestään toiminnanjohtajaksi. Toukokuun alussa Käsnänen kertoi jättävänsä pelihommat LP Viestissä, mutta pelitossut eivät taida kokonaan joutaa naftaliiniin.

– Tuntuu kyllä, että voisi sitä vielä jossain ehkä pelailla, Helsinkiin asettuva Käsnänen heläyttää.


Toiminnanjohtajan tehtäviä LP Viestissä hoitaa ainakin toistaiseksi urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen. Hän on myös edustusjoukkueen päävalmentaja.

Salolainen LP Viesti on hallitseva SM-hopeamitalisti. Kestomenestyjällä on kaikkiaan kahdeksan kultaa, kuusi hopeaa ja yksi pronssi. Alkavalla kaudella joukkue kuuluu jälleen lentopallon naisten Mestaruusliigan voittajasuosikkeihin.

Naisten Mestaruusliiga käynnistyy 28. syyskuuta. Viestin ensimmäinen ottelu on vasta 6. lokakuuta vieraissa OrPoa vastaan.

Pasi Tuominen