Suomen taival kuljettu lentopallon MM-kisoissa – kokonaissuoritus positiivinen

Kuva: FIVB

Suomen taival lentopallon MM-kisoissa päättyi odotettuun Venäjä-tappioon sunnuntaina. Milanossa käydyssä toisen kierroksen päätösottelussa Venäjä voitti erin 3-0.

Pisteet menivät itänaapurille 25-17, 25-19 ja 25-22.


Suomen nuori libero Niklas Breilin sai ensimmäisen ison starttinsa. Avauskokoonpanoon pääsivät myös passari Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula, keskitorjujat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen sekä yleispelaajat Elviss Krastins ja Sakari Mäkinen.

Ottelun edetessä päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kierrätti miehistöä tuntuvasti.

Sivulan tilalle toisessa erässä tullut Samuli Kaislasalo oli Suomen pisterohmu 12 pinnan saldollaan. Hän tappoi hyökkäykset tasan 50-prosenttisesti. Sauli Sinkkonen teki yhdeksän pistettä, joista kaksi tuli ässillä.

Viktor Poletajev nousi ottelun pisteykköseksi (18). Iljas Kurkajev juhli peräti seitsemällä torjuntapisteellä.

Suomi sijoille 13-16

Toiselle kierrokselle Suomi selviytyi sijoituttuaan alkulohkossaan neljänneksi. Kisojen lopputuloksissa Suomen todennäköinen sijoitus on 16:s (jaettu 13. sija toisen kierroksen neljälle lohkoneloselle, joista Suomi on heikoin).

Poissaolot ja loukkaantumiset asettivat Suomen haasteelliseen tilanteeseen MM-kisojen alla. Siihen nähden kokonaissuoritus on varsin positiivinen. Lentopallon maailmanlistalla Suomi on 18:nnella sijalla. MM-kisojen loppusijoitukset eivät ole vielä viralliset, mutta Suomen taakse jää varmasti vähintään kolme maata (Kuuba, Egypti, Japani), jotka ovat maailmanlistalla Suomea korkeammalla.

– Milanoon pääseminen oli meille uskomaton tulos. Jo MM-karsintojen selvittäminen oli kunnia, ja pääsy toiselle kierrokselle oli unelma. Olen todella tyytyväinen joukkueen suoritukseen. Erityisesti Venäjä-ottelussa nuoret pelaajat pelasivat hyvin, Sammelvuo kommentoi.

– Teimme paljon uhrauksia näiden tulosten eteen. Toivottavasti Suomessa pannaan tämä merkille ja lentopallo saa enemmän huomiota.


Lentopallon MM-kisojen toinen kierros pelattiin loppuun sunnuntaina. Kuusi parasta jatkavat kolmannelle kierrokselle. Kisat huipentuvat mitalipeleihin ensi sunnuntaina.

Varmistuneet jatkajat: Italia, Brasilia, USA, Serbia, Venäjä, Puola

Suomen ottelut ja tulokset lentopallon MM-kisoissa 2018

Alkulohko – Varna, Bulgaria

Sunnuntai 9.9. Suomi-Bulgaria 0-3
Perjantai 14.9. Suomi-Kuuba 3-1
Lauantai 15.9. Suomi-Puola 1-3
Sunnuntai 16.9. Suomi – Puerto Rico 3-2
Tiistai 18.9. Suomi-Iran 2-3

Toisen kierroksen lohko – Milano, Italia

Perjantai 21.9. Suomi-Italia 0-3
Lauantai 22.9. Suomi – Hollanti 1-3
Sunnuntai 23.9. Suomi – Venäjä 0-3

Lentopallon MM-kisat 23.9.2018

Suomi-Venäjä 0-3
Italia-Hollanti 3-1

Ranska-Argentiina 3-1
USA-Iran 3-1
Slovenia-Australia 2-3
Puola-Serbia 3-0
Bulgaria-Kanada 2-3
Belgia-Brasilia 2-3