Hurrikaani-Loimaalle pikavahvistus – ”Ei haitannut yhtään”

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaava Hurrikaani-Loimaa sai viime hetken vahvistukseksi Aleksi Mutkan.

Lauantaina Hurrikaani kertoi, että libero Mutka, 23, liittyi joukkueeseen lainasopimuksella. Mies on tuttu muun muassa Sampo Volleysta sekä Rantaperkiön Iskusta.

Mutka oli tositoimessa heti lauantaina Hurrikaanin voittaessa kotonaan Raision Loimun 3-1. Hänelle tilastoitiin 30 aloitussyötön vastaanottoa, joista 67 % arvioitiin positiivisiksi ja peräti 43 % täydellisiksi. Yleispelaaja Eemeli Kouki tervehtii Mutkaa ilolla.

– Ei ainakaan tänään haitannut yhtään. Yhdet treenit ehdittiin vetää Aleksin kanssa, mutta hyvin tuli kaveri mukaan, Kouki myhäili lehdistötilaisuudessa.


Mielenkiintoinen libero oli myös VaLePalla sunnuntaisessa Team Lakkapää -vierasvoitossa. Maajoukkue- ja arvokisasankari Olli Kunnari poimi puolustuspalloja.

– Pelasin tänään liberona, koska halusimme antaa liberollemme (brasilialainen Alan) hieman aikaa hengähtää. Saimme syötöllä sen verran painetta, että saimme torjuntapuolustuksen toimimaan. Siten käänsimme eriä, Kunnari kertasi.

Miesten liigassa VaLePa on ehtinyt ensimmäisenä kolmeen otteluvoittoon, vaikka kaikki kamppailunsa se on pelannut vieraissa. Uutuusjoukkue Savo Volley aloitti kahdella voitolla: Team Lakkapää kaatui vieraissa ja Vantaa Ducks kotona (molemmat 3-0).

Raision Loimu ja Team Lakkapää ovat hävinneet molemmat ottelunsa. Oululainen Lentopalloseura Etta kävi turnauksessa Kanariansaarilla ja avaa liigakautensa vasta alkaneella viikolla.

Yksilötasolla esille ovat nousseet erityisesti VaLePan Arvis Greene (53 pistettä) ja Akaa-Volleyn kokenut Joni Mikkonen (50).


Lentopallon naisten Mestaruusliiga alkoi viikonloppuna kolmella ottelulla. Hämeenlinnan Lentopallokerho voitti vieraissa LiigaPlokin 3-0 ja Nurmon Jymyn 3-2. OrPo puolestaan kukisti kotisalissaan Woman Volleyn 3-0.

Avausviikon ottelut lentopallon Mestaruusliigassa

Miehet

Keskiviikko
Lakkapää-Savo 0-3
Akaa-VaLePa 1-3

Perjantai
Loimu-VaLePa 2-3

Lauantai
Akaa-Tiikerit 3-2
Hurrikaani-Loimu 3-1
Savo-Ducks 3-0

Sunnuntai
Lakkapää-VaLePa 1-3

Naiset

Perjantai
LiigaPloki-Hämeenlinna 0-3

Lauantai
Jymy-Hämeenlinna 2-3
OrPo-WoVo 3-0