Maajoukkueen avainpelaaja Tommi Siirilä palaa Suomen liigaan

Tommi Siirilä ja toinen keskitorjuja Daniel Jansen Van Doorn. Kuva: VaLePa

Keskitorjuja Tommi Siirilä siirtyy lentopallon hallitsevaan Suomen mestariin VaLePaan.

Siirilä, 25 vuotta ja 203 senttimetriä, kuuluu Suomen maajoukkueen avainpelaajiin. Tilillä on yli sata maaottelua. Viime kauden hän edusti italialaista Perugiaa.

– VaLePa on perinteinen seura, jossa organisaatio on kunnossa. Harjoittelu- ja peliolosuhteet ovat erinomaiset, Siirilä sanoo VaLePan tiedotteessa.

– Joukkueella on vahva pelaajamateriaali ja innostunut, osaava valmentaja. Odotan innolla tulevia pelejä Mestaruusliigassa, mutta ennen kaikkea pelaaminen Mestarien liigassa on hieno mahdollisuus. VaLePa on ehdottomasti paras vaihtoehto Suomessa.

valepa, istanbul, mestarien liiga, liput, lentopallo

VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie tähdentää Siirilän kokemusta kovista kansainvälisistä peleistä.

– Pelejä on paljon. Tarvitaan laajaa pelaajamateriaalia. MM-kisat ovat osoittaneet huippujen kovan tason, ja valmentaja Radovan Gacicilla pitää olla käytössä erilaisia vaihtoehtoja. Lähdemme toiveikkaana tulevaan sarjaan.

VaLePan keskitorjujaosastoon kuuluu myös Markus Kaurto, maajoukkuemies hänkin.

Alajärveläinen Siirilä pelasi Kuortaneen valmennuskeskuksen jälkeen ensimmäisen liigapelinsä Kokkolan Tiikereissä. Suomessa Tommi on ehtinyt voittaa kaksi Suomen mestaruutta ja Suomen cupia. Syksyllä 2016 hän siirtyi Ranskan Ajaccioon, jossa heti syksyllä napsahti Ranskan Super Cupin mestaruus.

Alkaneella kaudella Siirilä haluaa tehdä lopullisen läpimurron maailman huippukeskitorjujien joukkoon. VaLePa ja ennen kaikkea Ford Store Levoranta Sastamala (VaLePan sponsoroitu nimi Mestarien liigassa) tarjoavat siihen mahdollisuuden.

valepa, istanbul, mestarien liiga, liput, lentopallo

Tommi Siirilä on mukana VaLePan ensimmäisessä Mestaruusliigan kotiottelussa sunnuntaina. Vastaan asettuu oululainen Lentopalloseura Etta.

Mestarien liigan ensimmäisellä kierroksella Ford Store Levoranta Sastamala isännöi Istanbul BBSK:ta ensi viikon keskiviikkona, 10. lokakuuta.