Mestaruusliigan ilmiö tulee Ruotsista – ”Tuollaisia syöttöjä ei ole nähty”

Kuva: CEV.lu

Ruotsalaisesta keskitorjujasta Jonna Wasserfallerista on hyvää vauhtia kehittymässä yksi ilmiöistä lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Wasserfallerin edustama Pölkky Kuusamo kukisti keskiviikkona kotonaan Woman Volleyn 3-0. Ruotsalainen keräsi neljä torjuntapistettä – ja peräti seitsemän ässäsyöttöä. WoVon valmentaja Juha Keihäskoski antoi kunnian vaikeille syötöille.

– Ensimmäisessä erässä oli paikat ottaa Wasserfallerin syöttö pois, mutta seuraava tuli sitten kovaa. Tuollaisia syöttöjä ei ole vielä tässä sarjassa nähty, kommentoi Keihäskoski.


Wasserfaller ei itse näe aloitussyötöissä erityistä mystiikkaa.

– Syöttäessä ei tule mietittyä liikoja, varsinkaan ensimmäisessä erässä, kun olin turhautunut omaan peliin muilla osa-alueilla. Annoin vaan palaa syötöissä, kertoi ruotsalaispelaaja.

Rovaniemeläinen Team Lakkapää on yltänyt vasta yhteen otteluvoittoon miesten liigassa. Yleispelaaja Peetu Mäkinen kummasteli, miten ote lipsui 1-3-kotitappiossa Lentopalloseura Ettalle.

– Olimme latautuneet hyvin. En tiedä, mitä ensimmäisellä erätauolla tapahtui. Teimme tosi hölmöjä virheitä. Kolmanteen erään saimme pelin paremmaksi, mutta Etta pelasi tänään vielä paremmin.


Ettan valmentaja Olli Kuoksa iloitsi paitsi voitosta myös pelaamisen tasokkuudesta.

– Peli oli laadukasta ja tiukkaa. Pelaajiemme taitotaso oli tänään vastustajaa edellä. Erien lopuissa olimme vahvoja. Lakkapää oli parempi kuin oletin, Kuoksa paketoi.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina naisten ottelulla LP Viesti – LiigaPloki.