Euroopan paras lentopalloilija ja MM-kisojen arvokkain pelaaja esiintyy pian Suomessa

Kuva: CEV.lu

Euroopan paras lentopalloilija ja MM-kisojen arvokkain pelaaja Tijana Boskovic nähdään pian Suomessa.

Serbialaisen Boskovicin edustama Eczacibasi VitrA Istanbul pelaa naisten Mestarien liigaa samassa alkulohkossa Hämeenlinnan kanssa. Euroopan lentopalloliitto CEV arpoi lohkot perjantaina.


Äskettäin Boskovic, 193-senttinen hakkuri, oli johdattamassa Serbian maailmanmestaruuteen. CEV kunnioitti Boskovicia valitsemalla tämän Euroopan parhaaksi naislentopalloilijaksi. Arvokkaimman pelaajan palkinnon hän on saanut niin MM-kisoissa 2018, EM-kisoissa 2017 kuin CEV Cupin loppuottelussa 2018.

– Olen todella ylpeä, kun sain Euroopan parhaan pelaajan palkinnon toisena vuotena perättäin. Ilman tukijoitani en olisi tässä. Palkinto motivoi minua tulemaan yhä paremmaksi ja saavuttamaan lisää hienoja tuloksia, Boskovic sanoo.

Lisäksi Hämeenlinna saa vastaansa kaksi venäläisjoukkuetta: Kazanin Dynamon ja Uralotshka Jekaterinburgin. Mestarien liigan lohko-ottelut alkavat 20. marraskuuta. Hämeenlinna pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Elenia Areenalla 19. joulukuuta: vastustaja on nimenomaan Eczacibasi.


CEV julkisti perjantaina Budapestissa tukun palkintoja. Liitto valitsi Euroopan parhaaksi mieslentopalloilijaksi puolalaisen Bartosz Kurekin. Hakkuri oli suuri hahmo Puolan voitettua toisen perättäisen MM-kultansa.

Beach volleyn parhaaksi miespariksi valittiin Anders Berntsen Mol – Christian Sandlie Sørum (Norja) ja parhaaksi naispariksi Barbora Hermannova – Marketa Slukova (Tshekki).

Valmentajapalkinnot menivät maailmanmestareille: Vital Heynen luotsasi Puolan ja Zoran Terzic Serbian MM-kultamitaleille.

Nuorisopalkinnon sai venäläinen biitsipari Denis Shekunov – Dimitri Veretjuk. Pitkäaikaista taustavaikuttajaa Carlo Salvatoria muistettiin elämäntyöpalkinnolla. Ensimmäiset lumilentopallon EM-kisat arvostettiin vuoden eurooppalaiseksi tapahtumaksi.