Lentopallon legenda Giba, 42, jälleen kentille – Englannissa

Kuva: CEV.lu

Brasilialainen lentopalloilija Giba, yksi lajin suurimmista legendoista, palaa pelikentille. Hän liittyy lontoolaiseen IBB Polonia London -joukkueeseen.

Britannia kuuluu lentopalloilun harvoihin katvealueisiin, mutta Giban hankinnalla IBB Polonia London pyrkii nostamaan joukkueen ja koko lajin profiilia saarivaltiossa.

– Giban saaminen joukkueeseen on monumentaalinen menestys, seuran puheenjohtaja Bartek Luszcz julistaa.

– Koko maailma tuntee Giban. Hän promoaa lentopalloa aktiivisesti edelleen. Nyt Lontoossakin avautuu mahdollisuus nähdä legenda tositoimissa. Tästä hyötyy paitsi seuramme myös englantilainen lentopalloilu.


Englannin pääsarja kulkee nykyisin nimellä Super League. Menossa on ylempi loppusarja, jossa kaikki kymmenen otteluaan voittanut IBB Polonia London on toisena. Giba liittyy joukkueeseen huhtikuun alussa ja debytoi kauden päätösottelussa 14. huhtikuuta.

– Sekä Lontoon kaupungilla että IBB Polonia Londonilla on uskomaton potentiaali, Giba tietää.

– Seurajohdossa on intohimoisia ihmisiä. Lopetin jo urani, mutta palaan kentälle, koska lentopallo tarvitsee hahmoja, jotka kiinnostavat faneja ja sponsoreita. Lentopallo elää sydämessäni, hän lisäsi.


Giballa (Gilberto Amauri de Godoy Filho) on ikää 42 vuotta. Vuonna 2004 Brasilia voitti Ateenassa lentopallon olympiakultaa, ja Giba valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Lisäksi hänen palkintokaapistaan löytyvät muun muassa kolme MM-kultaa ja kaksi olympiahopeaa.

Kauden päätösottelussaan IBB Polonia London kohtaa Sheffieldin joukkueen. Kamppailu käydään Lontoossa, Crystal Palacen kansallisessa urheilukeskuksessa.