Suomen lentopalloilussa kuohuu haasteelliseen aikaan

Keijo Säilynoja on vahvistanut Ylelle, ettei hän jatka Suomen lentopalloliiton toimitusjohtajana.

Säilynoja on työskennellyt toimitusjohtajana liitossa neljä vuotta. Hänen nimittämisestään tiedotettiin 1. huhtikuuta 2015.

Ennen lentopallopiireihin siirtymistään ”Keke” opittiin tuntemaan jääkiekkoilijana ja myöhemmin muun muassa Helsingin Jokereiden toimitusjohtajana.

– Tulen lajin ulkopuolelta, ja mielestäni se on positiivinen asia. Uskon, että tuon Lentopalloliiton toimintaan uusia mahdollisuuksia ja näkemyksiä, Säilynoja kommentoi nimittämisensä yhteydessä.

Lentopalloliitossa on avoinna toinenkin merkittävä työpaikka: Tuomas Sammelvuo siirtyy Suomen ruorista Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Sammelvuo on jo ottanut osaa Venäjän liiton toimintaan. Suomen liiton kanssa voimassa olleen sopimuksen purkamisen yksityiskohdista ei ole toistaiseksi tietoa.

Viime liigakauden jälkeen tapahtui organisatorinen muutos. Erillinen liigaorganisaatio lakkautettiin, ja liigatoiminnot siirtyivät liiton alaisuuteen. Se tiesi liigan toiminnanjohtaja Jussi Jokiselle töiden loppumista; tekijämies löysi kuitenkin pian uuden postin Kokkolan Tiikereistä.

Käymistila tulee haasteelliseen aikaan, koska Suomella on lentopallossa menossa varsin suuri vuosi. Sekä miehet että naiset olivat karsinnoissa voitokkaat ja etenivät EM-kisoihin. Lisäksi miehet pelaavat elokuussa olympiakarsinnoissa.

Maajoukkuekauden 2019 tosipelit käynnistyvät toukokuun lopulla. Toisen kerran järjestettävä Euroopan kultainen liiga alkaa. Suomelta mukana ovat miesten ja naisten joukkueet.

Ylen Säilynoja-uutinen