Lentopallon Mestaruusliiga: kumpikaan finalisti ei pelaa vakituisessa kotisalissaan

Lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuottelusarjassa molemmat joukkueet pelaavat kotiottelunsa muualla kuin vakituisessa kotisalissaan.

Finaaleissa VaLePa ja Lentopalloseura Etta iskevät yhteen. Koska Oulun urheilutalo ei täytä loppuotteluiden vaatimia mittoja, Etta vie kotiottelunsa Kastellin monitoimitaloon. VaLePa, joka pelaa normaalisti Sastamalan Vexve Areenalla, puolestaan isännöi kamppailunsa toisessa kotikaupungissaan Tampereella.

VaLePa olisi halunnut pelata kotiottelunsa Sastamalassa. Vexve Areena on kuitenkin Sakustars-kulttuurikilpailun käytössä 9.–11. huhtikuuta. VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie kertoo, että kulttuuritapahtuma on ollut tiedossa hyvissä ajoin.

– Siitä huolimatta olisimme halunneet tuoda avausottelun tutulle Vexve Areenalle. Se on meidän kotisalimme, jossa harjoittelemme, ja olisimme halunneet tarjota ainakin avausottelun kotiyleisöllemme Sastamalassa, sanoo Arve-Talvitie.

– Olen käynyt kulttuurikilpailun edustajien kanssa neuvotteluja, jotta olisimme voineet pelata kotiavauksen Sastamalassa. Emme valitettavasti päässeet yhteisymmärrykseen, joten aloitamme kotipelit Kauppi Sports Centerissä.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Kuluvalla kaudella VaLePa on pelannut Kauppi Sports Centerissä muun muassa CEV Cupin kamppailun venäläistä Kuzbass Kemerovoa vastaan.

Lentopallon Mestaruusliigan sarjamääräyksien mukaan runkosarjaottelut on pelattava saleissa, joissa on vähintään 600 katsomopaikkaa, joista vähintään 500 on istumapaikkoja. Loppuotteluissa kiinteitä istumapaikkoja on oltava vähintään 1 500.

Kastellin monitoimitalon salin vakituinen kapasiteetti on 800 katsomopaikkaa, joten erikoisjärjestelyjä tarvitaan. Kiinnostusta Oulussa riittää varmasti. Jo välieräotteluissa yleisömäärä nousi tuhannen pintaan.

VaLePa eteni lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleissä tiputtamalla jatkosta Kokkolan Tiikerit ja Savo Volleyn. Etta jätti taakseen Raision Loimun ja Hurrikaani-Loimaan.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga, loppuottelut 2019

Pe 5.4. VaLePa-Etta (Tampere) Liput otteluun
Su 7.4. Etta-VaLePa
Ke 10.4. VaLePa-Etta (Tampere) Liput otteluun
Ke 17.4. Etta-VaLePa

Mahdollinen jatko-ohjelma

La 20.4. VaLePa-Etta
Ma 22.4. Etta-VaLePa
Ke 24.4. VaLePa-Etta

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput