Suomi lentopallon kesäliigaan ilman kapteeni ja ykköspassari Eemi Tervaporttia

Kuva: FIVB

Eemi Tervaportti on huomattavin poissaolija Suomen lentopallomaajoukkueesta, joka on lähdössä Euroopan kultaiseen liigaan.

Menneellä seurajoukkuekaudella Tervaportti, Suomen maajoukkueen kapteeni ja ykköspassari, johdatti Olympiakosin mestaruuteen Kreikan liigassa.

Tervaportti kuuluu Suomen parhaisiin lentopalloilijoihin. Hänen mukaantuloaan odotetaan maajoukkuekauden suurimpiin haasteisiin: olympiakarsintoihin ja EM-kisoihin.

Kultaisen liigan joukkueessa passarintontin jakavat nuoret Akseli Lankinen, 21, ja Niko Haapakoski, 23. Savo Volleyssa säväyttänyt lupaus Fedor Ivanov oli leirillä, mutta kutsua kesäliigaryhmään ei tullut.

Liberoina joukkueessa ovat odotetusti Lauri Kerminen ja Niklas Breilin. Yleispelaajanelikkoon tulevat todennäköisesti Peetu Mäkinen, Antti Ronkainen, Niko Suihkonen ja Elviss Krastins. Toistaiseksi ringissä on myös Ilari Toimela.

Yleispelaajista Sakari Mäkinen parantelee selkävaivaa. Bundesliigaan siirtyvä Niklas Seppänen ja kokenut Antti Siltala ovat ainakin toistaiseksi poissa maajoukkuekuvioista.

lentopallo, euroopan kultainen liiga, osta liput

Keskitorjujien helmet ovat Sauli Sinkkonen sekä Tommi Siirilä, joka on Seppäsen tavoin siirtymässä Bundesliigaan. Henrik Porkka ja Mikko Karjarinta täydentävät keskiosaston. Markus Kaurto sen sijaan on poissa terveyssyistä. Pohjois-Amerikan yliopistolentopallossa suoriutunut Miki Jauhiainen ei ollut leirillä.

Samuli Kaislasalo kantanee päävastuun hakkurina, mutta saa hyvää sparrausta Joonas Jokelalta. Pitkänhuiskea Aaro Nikula kuuluu myös rinkiin. Antti Ropponen karsiutui ryhmästä. Olli-Pekka Ojansivu toipuu nilkkaleikkauksesta, ja Urpo Sivula jutteli poisjäämisestään jo liigakaudella.

Euroopan kultainen liiga tietää ensiesiintymistä Suomen uudelle päävalmentajalle, britti Joel Banksille.

– Kovin paljon uusia asioita ei treeneihin ole voinut näin lyhyessä ajassa tuoda, ehkä kolme, neljä uutta ideaa. Kultaisessa liigassa tehdään paljon vielä kehittämistyötä, mutta me haluamme tietenkin aina voittaa jokaisen pelin, Banks sanoi Lentopalloliiton verkkosivuilla.

– Positiivista harjoituksissa on ollut, että olen voinut seurata kaikkia pelaajia avoimin silmin ilman mitään ennakkoasennetta. On tärkeää myös puhua pelaajien kanssa. Meillä on joukkueessa monia kehittyviä, lahjakkaita pelaajia.

Suomi kohtaa lauantaina Tampereella Ukrainan. Samassa ottelutapahtumassa Suomen naiset pelaavat Espanjaa vastaan.

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen rinki

Passarit: Niko Haapakoski, Akseli Lankinen

Hakkurit: Samuli Kaislasalo, Joonas Jokela, Aaro Nikula

Yleispelaajat: Peetu Mäkinen, Antti Ronkainen, Niko Suihkonen, Elviss Krastins, Ilari Toimela

Keskitorjujat: Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen, Henrik Porkka, Mikko Karjarinta

Liberot: Lauri Kerminen, Niklas Breilin

Kaksi pelaajaa jää vielä pois kultaisen liigan kokoonpanosta

lentopallo, euroopan kultainen liiga, osta liput