Antti Siltala kohti lentopallon EM-kisoja

Siltala (keskellä) ja Sinkkonen ovat lähdössä kisoihin, Ojansivu ei. Kuva: CEV.eu

Kokenut yleispelaaja Antti Siltala on saanut paikan Suomen lentopallomaajoukkueeseen aivan EM-kisojen alla.

Siltalan tuleminen maajoukkueeseen on enemmän kuin tervetullut, sillä ryhmä suorastaan huutaa johtajuutta, kokemusta ja korkeatasoista yleispelaajapanosta.

Uuden päävalmentajan Joel Banksin alaisuudessa on tullut vain tappioita. EM-kisat ja turnausta edeltävät harjoitusottelut ovat otollinen tilaisuus saada miesten maajoukkuelentopallo nousutrendiin.

MM- ja EM-turnausten kävijä Siltala, 35, ei ollut Suomen joukkueessa kesäliigassa ja olympiakarsinnoissa. Seurajoukkuetasolla ”Silli” edustaa Savo Volleyta.

EM-rinkiin paikat saivat myös passari Akseli Lankinen ja libero Niklas Breilin. Viimeksi mukana olleista hakkuri Joonas Jokela jäi kokoonpanosta rannalle. Nimimiehistä hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu ja yleispelaaja Niklas Seppänen ovat poissa kuvioista.

Nyt nimetystä 16 pelaajan ryhmästä putoaa vielä kaksi miestä – todennäköisesti yksi passari ja yksi yleispelaaja – ennen lopullista EM-kisajoukkuetta.

Ennen EM-lopputurnausta Suomi pelaa kotimaassa kolme harjoitusottelua Viroa vastaan (28.–30. elokuuta) sekä vieraissa kaksi Italiaa vastaan (4. ja 5. syyskuuta).

Suomi kamppailee lentopallon EM-kisojen alkulohkossa Slovenian Ljubljanassa 12. syyskuuta alkaen. Isäntämaa Slovenian lisäksi vastustajat ovat Pohjois-Makedonia, Turkki, Valko-Venäjä sekä Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä.

Suomen alustava joukkue lentopallon EM-kisoihin 2019

Passarit: Eemi Tervaportti, Fedor Ivanov, Akseli Lankinen

Hakkurit: Urpo Sivula, Samuli Kaislasalo

Yleispelaajat: Antti Siltala, Elviss Krastins, Antti Ronkainen, Peetu Mäkinen, Niko Suihkonen

Keskitorjujat: Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen, Henrik Porkka, Markus Kaurto

Liberot: Lauri Kerminen, Niklas Breilin

Päävalmentaja: Joel Banks