Näin Venäjällä reagoitiin Tuomas Sammelvuon seurasiirtoon

Kuva: CEV.eu

Siirtyminen Pietarin Zenitin päävalmentajaksi on taas yksi suuri askel Tuomas Sammelvuon uralla lentopallovalmentajana.

Zenit vahvisti kiinnityksen keskiviikkona. Edelliset kolme kautta ”Köpi” valmensi seuratasolla Kuzbass Kemerovoa. Kemerovo-projekti sai täyttymyksensä päättyneellä kaudella, joka toi Sammelvuon ja libero Lauri Kermisen joukkueelle Venäjän liigakultaa.

– Olen tyytyväinen, kun pääsen aloittamaan taas uutta. Toisaalta olen kiitollinen Kuzbassille vuosia kestäneestä yhteistyöstä, Sammelvuo kommentoi Venäjän medialle.

– Pietarissa on upeat lentopalloperinteet. Saa nähdä, nouseeko Zenit yhä korkeammalle tasolle. Pietari on lisäksi lähempänä Suomea kuin Kemerovo. Nyt on mahdollisuus tavata lapsia ja sukulaisia useammin.

Seurajoukkuetyön lisäksi Sammelvuo valmentaa Venäjän miesten maajoukkuetta. Keväällä alkaneella taipaleella ovat tulleet jo huippuliiga Volleyball Nations Leaguen mestaruus sekä olympiapaikka. Edessä ovat tänä syksynä vielä EM-kisat ja maailmancup.

Entinen suurpelaaja Oleg Moliboga uskoo, että Sammelvuolla on vielä paljon annettavaa.

– Mielestäni hän ei ole vielä saavuttanut täyttä potentiaaliaan. Maajoukkueessa hänen on edelleen todistettava tasonsa. Ja Zenit taistelee hänen johdollaan varmasti Venäjän liigamestaruudesta, Moliboga sanoi Ria Novostille.

Työpaikan vaihto on Sammelvuolle jo vuoden toinen. Alkuvuodesta hän jätti Suomen maajoukkueen siirryttyään Venäjän peräsimeen. Nyt jää Kuzbass Kemerovo taakse.

– Yhteistyö loppuu valmentajan aloitteesta. Hänellä oli voimassa sopimus vuoteen 2022. Viisivuotinen valmennussopimus on ennennäkemätön venäläisessä lentopallossa. Kuzbass kiittää Sammelvuota työstä seurassa ja toivottaa hänelle menestystä Venäjän maajoukkueessa, Kuzbass tiedotti.

Venäjän lentopalloliigan viime kaudella Pietarin Zenit sijoittui neljänneksi. Se riittää Euroopan kentillä paikkaan kakkostason kisassa CEV Cupissa.