Lentopallon Mestaruusliiga: Naisten joukkueiden ranking 2019–2020

Suomen riemukkaasta EM-kisajoukkueesta puolet aloittaa kauden Mestaruusliigassa. Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigaan lähtee hallitseva mestari LP Viesti selkeänä ennakkosuosikkina.

Ensimmäiset liigaottelut kaudella 2019–2020 pelataan keskiviikkona 25. syyskuuta.

Hopeajoukkue Hämeenlinnan Lentopallokerho ja pronssiryhmä Pölkky Kuusamo ovat vahvoilla mitalisijojen uusimisessa. Niskaan hengittää kuitenkin joukko haastajia: todennäköisimmin LiigaPloki, LP Kangasala ja OrPo.

Kymmenen joukkueen vahvuisessa naisten Mestaruusliigassa pelataan kolminkertainen runkosarja. Lisäksi jokainen joukkue pelaa kertaalleen Kuortaneen urheiluopistoa vastaan, joten kaikille joukkueille kertyy 28 kamppailua.

Kahdeksan parasta joukkuetta jatkavat keväällä pudotuspeleihin. Kahden viimeisen kohtalona on joutua karsintoihin.

Ranking: Lentopallon naisten Mestaruusliiga 2019–2020

10. Puijo Wolley: Kuopiolaiselle nousijajoukkueelle on luvassa vaikea kausi. Valmentajavalinta, maajoukkue- ja arvokisasankari Jukka Lehtonen, takaa, että vaatimustaso nousee korkealle. Maajoukkuetason yleispelaaja Hilkka Hujanen on selkeä vahvistus. Kanadalainen Nikki Cornwall hankittiin passariksi.

9. Woman Volley: Valmentaja Tuomas Alatalo tuo varmasti uudenlaista tekemisen meininkiä Rovaniemelle. Vaikka pelaajamateriaali ei päätä huimaa, tulostaso kehittynee viime kaudesta. Karsintojen välttäminen olisi WoVolle pieni mestaruus.

8. Nurmon Jymy: Kokenut passari Anniina Keinonen ja maajoukkueestakin tuttu Kaisa Nyman (muistetaan paremmin nimillä Anniina Antikainen ja Kaisa Jokinen) rakentavat kiintoisan akselin. Mikäli ulkomaalaispelaajat eivät tuo tuntuvaa panosta, pitkä kausi on tulossa. Valmentaja: Kari Tuomela

7. LP-Vampula: Vampula esittäytyi pirteänä haastajana viime kaudella. Tempun uusiutuminen vaatii ulkomaalaishankintojen onnistumista. Varsinkin Rahima Agrebilta odotetaan paljon, häntä seura ehti jo kehaista yhdeksi Afrikan parhaista lentopalloilijoista. Hakkuri Iina Andrikopouloun odotetaan nousevan kilpailemaan paikasta Suomen maajoukkueeseen. Valmentaja: Darko Dobreskov

6. Oriveden Ponnistus: Passari Carina Lehto ja keskitorjuja Eveliina Smolander mielenkiintoisina tulijoina. Kotimaiset luottopelaajat (Häkkinen, Holm, Kääntä) tuovat vakautta; jos kansainväliset hankinnat osoittautuvat aidoiksi vahvistuksiksi, OrPo on jälleen kerran varteenotettava liigajoukkue. Valmennuksessa Sotiris Gkotsis ottaa nyt päävastuun.

5. LiigaPloki: Pihtiputaalla kiinnostavuuskerroin nousee korkealle. Maajoukkuetason pelaajat Salla Karhu ja Yasmine Madsen tulivat Keski-Suomeen, valmennuskuvioita punoo Alessandro Lodi. Nuoren keskitorjujan Venessa Loukosen kehittyminen kiinnostaa. Jos suoritustaso ja -varmuus löytyvät, LiigaPloki voi tosissaan hämmentää mitalitaistoa.

4. LP Kangasala: Viime kausi ei aivan täyttänyt odotuksia, mutta nyt Arttu Keräsen luotsaama ryhmä lähtee uuteen hyökkäykseen. Ronja Heikkiniemi ja EM-kisoissa loistanut Roosa Laakkonen vahvistavat. Mitalitaisteluun pääseminen edellyttää väkevää panosta ulkomaalaispelaajiltakin.

3. Pölkky Kuusamo: Monet ulkomaalaisvahvistukset käyvät Suomessa vain piipahtamassa, mutta Pölkky saa nyt ison bonuksen Adeja Lambertin ja Jonna Wasserfallerin jatkamisesta. Yleispelaaja Jessica Kososella iso kehittymisen paikka vastuuroolissa. Viime kaudella Kuusamo nautti vahvoista hakkuriesityksistä, ja nyt vastaavaa odotetaan Lucia Babicilta. Tunnettu lentopallohahmo Timo Tolvanen tuli valmentajaksi.

2. Hämeenlinnan Lentopallokerho: Aiemmilta vuosilta tutut kasvot, passari Katja Kylmäaho ja keskitorjuja Karoliina Friberg, pelaavat taas kerhossa. Yleispelaaja Suvi Kokkonen on omaa luokkaansa Mestaruusliigassa, jos sopimusta ulkomaille ei ilmaannu. Lahjakkaille nuorille luvassa enemmän vastuuta. Luotettavalle, koko kauden jaksavalle hakkurille on suuri tilaus – onko Oluoma Okaro vastaus? Valmentaja: Matteo Pentassuglia

1. LP Viesti: Jos paketti pysyy kasassa ja koheneekin, salolaisjoukkue menee Suomen mestaruuteen – vaikka kysymysmerkkejä on. Liberotontti heikkenee Hillaelina Hämäläisen lähdettyä, ja otteluruuhkaa tulee Mestarien liigan ja Suomen cupin kamppailuista. Lisäksi hakkurihankinta Katarina Pilepic on katsomaton kortti. Kayla Haneline, Nette Peit ja Anu Ennok oivallisina lisäyksinä. Valmentaja: Tomi Lemminkäinen

Joukkueet voivat tehdä pelaajahankintoja 31.1.2020 asti. Lentopallo.infon ranking perustuu tilanteeseen, joka vallitsi liigan alkaessa.