”VaLePa on erittäin kova vastustaja – näytti, miten se osaa pelata”

Kokenut Mikko Oivanen on suuressa roolissa VaLePan hyökkäyspelissä. Kuva: CEV.eu

VaLePa pelasi alle tasonsa lentopallon Mestarien liigan karsinta-avauksessa. Naapurissa tiedetäänkin, että parempaa on luvassa.

Keskiviikkona VaLePa (Ford Store Levoranta Sastamala) hävisi vieraissa Shahter Soligorskille suoraan erin 0-3. Valkovenäläisjoukkue tulee vieraaksi Sastamalaan ensi viikon torstaina käytävään toiseen osaotteluun. Shahterin valmentaja Viktar Beksha ei aliarvioi VaLePaa.

– Erittäin kova vastustaja. Minskissä pelatun ottelun alussa VaLePa näytti, miten se osaa pelata. Pystyimme kuitenkin pitämään aloitteen itsellämme, ja suuret virheet vältettiin, Beksha kommentoi.

Varsinkin ensimmäisen erän voittoon VaLePalla oli kaikki eväät, mutta eräpalloista huolimatta setti kääntyi Shahterille. VaLePan tähtihakkuri Mikko Oivanen myönsi hyökkäyspehmeyden.

– Muuten ihan hyvin mukana, mutta jatkopalloja ja isoja palloja ei saatu kuolemaan. Torjunta-puolustuspelissä pystytään kyllä parantamaan, sanoi Oivanen.

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko ei saanut piiskattua riittävää taisteluhenkeä joukkueeseensa, siitä kertoivat etenkin päätöserän 25-13-lukemat.

– Aloitettiin peli hyvin ja tehtiin asioita, joita oltiin sovittu. Syöttö toimi läpi ottelun hyvin, Kangaskokko arvioi.

– Päästiin torjunta-puolustustilanteisiin hyvin kiinni, mutta jatkopallojen tappamisessa on vielä tehtävää. Kova taso täytyy pitää riittävän pitkään. Omaa hyökkäämistä pitää parantaa. Puolustus- ja jatkopallopelaamista kehitetään.

Jatkoon päästäkseen VaLePan on voitettava Sastamalassa joko 3-0 tai 3-1 ja sen jälkeen vielä ratkaiseva, niin sanottu kultainen erä. VaLePa saa työrauhan, sillä joukkueella ei ole liigakamppailua ennen Shahter-kotiottelua.

Jatkoonmenijä kohtaa kolmannella ja viimeisellä karsintakierroksella joko Novi Sadin (Serbia) tai Galatin (Romania). Keskiviikkona Galati voitti Novi Sadin ensimmäisessä osaottelussa kotikentällään 3-0.

Alkulohkot: Lentopallon miesten Mestarien liiga 2019-2010

Lohko A: Civitanova, Fenerbahce, Ceske Budejovice, Trentino

Lohko B: Kuzbass Kemerovo, Berlin RV, Ljubljana, Fakel Novi Urengoi

Lohko C: Kazanin Zenit, Halkbank Ankara, Maaseik, Jastrzebski

Lohko D: Perugia, Projekt Warszawa, Tours ja yksi karsija

Lohko E: Zaksa, Friedrichshafen, Knack Roeselare ja yksi karsija

Alkulohkot: Lentopallon naisten Mestarien liiga 2019-2010

Lohko A: Eczacibasi VitrA Istanbul, Budowlani Lodz, LP Salo, Fenerbahce

Lohko B: VakifBank Istanbul, Kaliningrad, Maribor, Scandicci

Lohko C: Novara, LKS Lodz, Stuttgart, Himik Jushni

Lohko D: Conegliano, Nantes, Alba Blaj, Vasas Budapest

Lohko E: Moskovan Dynamo, Cannes, Maritza Plovdiv, Uralotshka Jekaterinburg