Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopalloilija Jesse Mäntylä on saanut täyteen 500 ottelua lentopallon kotimaisessa pääsarjassa.

Virstanpylväs tuli vastaan torstaina. Libero Mäntylän edustama Lentopalloseura Etta pelasi vieraissa Savo Volleyta vastaan. Juhlaottelu päättyi Ettan tappioon erin 1-3.

Mäntylä on kaikkien aikojen pääsarjatilastossa 16:nnella sijalla. Eniten pääsarjaotteluita on Timo Tolvasella, joka kamppaili pelaajaurallaan 706 ottelussa.

Oulussa Mäntylällä on menossa ensimmäinen kausi. Pitkä ajanjakso Hurrikaani-Loimaassa päättyi viime kevääseen.

– Hurrikaani ei käyttänyt sopimusoptiota. En ollut valmis lopettamaan, ja ainahan vaihtelu virkistää, Mäntylä kertoi viime toukokuussa.

Pääsarjaurallaan Mäntylä on edustanut Ettaa, Hurrikaani-Loimaata ja Piivolleyta. SM-mitaleita häneltä löytyy yhdeksän – viisi hopeaa ja neljä pronssia. Mäntylä, 33, on esiintynyt Suomen maajoukkueessakin.

Savo Volley: Mäntylän juhlaottelussa Savo Volley teki varsin mielenkiintoisen taktisen vedon. Kehityspelaaja Ilja Ivanov, joka tunnetaan paremmin passarina, tuli jokaisessa erässä vaihdosta kentälle hakkurin rooliin. Kuluvalla kaudella hän on pelannut pääosin Pielaveden Sammossa 1-sarjaa.

Ivanov näytti pelimiehen elkeitä. Hän teki 7 hyökkäyspistettä, 4 ässää ja yhden torjuntapisteen. Vahvasti pelasi myös toinen vähemmän peliaikaa saanut urheilija, yleispelaaja Markuss Cielavs.

Ilja Ivanov ja Savon ykköspassari Fedor Ivanov ovat Sergei Ivanovin poikia, Markuss Cielavsin isä taas on Salvis Cielavs. Sergei ja Salvis ovat molemmat takavuosien liigatähtiä.

Karelian Hurmos: Yleispelaaja Jere Heiskanen on tehnyt Hurmoksen kanssa jatkosopimuksen. Sopimus kattaa tulevat kaksi vuotta. Hurmoksella on ensi kaudeksi jo seitsemän pelaajan kanssa sopimus.

Joensuu on Heiskasen kotikaupunki. Hurmoksen urheilutoimenjohtaja Marko Räsänen onkin erityisen mielissään paikallisleiman vahvistumisesta.

– Jerellä on vahvat sukujuuret täällä, mikä on omiaan lisäämään toimintamme uskottavuutta paikallisesti. Haluamme, että Hurmoksella on omia esikuvia alueellisesti myös tulevaisuuden lentopalloilijoille. Lähitulevaisuuden suunnitelmissa meillä onkin kehittää Hurmoksen junioritoimintaa edustusjoukkueen vanavedessä, kommentoi Räsänen.

Heiskasen liigaura alkoi LEKA Volleyssa kaudella 2017-18 ja jatkui LEKAn seuraajassa Savo Volleyssa kahden kauden ajan. Hurmoksessa 20-vuotias pelaa ensimmäistä kauttaan.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Kerho palaa kentille perjantaina reilun viikon tauon jälkeen. Joukkue pelaa kotonaan Nurmon Jymyä vastaan.

Avauskokoonpanon keskitorjuja Julia Miniuk loukkaantui runsas kuukausi sitten ottelussa Pölkky Kuusamoa vastaan. Hämeenlinna kiusoittelee, että Miniuk saattaa olla perjantaina jo kokoonpanossa.

LP Kangasala on varmistanut runkosarjan voiton. Hämeenlinnalla on vielä mahdollisuudet kakkossijalle.